Hamis munkahirdetés, mit lehet ezzel tenni?
Expressz.hun botlottam bele, egy ausztriai munka lehetőségbe. Hétvégenként 18-20 óra munka, nettó 150 ezer. Nagyon jól hangzott írtam is a hölgynek, válaszként, jött, hogy 300 ftot kérnek önéletrajz fordításra, magyarról németre. Nekem volt már német, ezt megírtam, onnantól kezdve már nem is válaszoltak, ezért írtam másik néven, ott termesztésen rögtön jött a válasz, hogy 300 ftért csinálják.
Ebből gondolom, hogy csalás és csak 300 ftra akarnak rámenni, mert ha elküldi 100-200 ember azt a 300 ft-ot az nekik sok, de egyénenként ugye nem. Lehet ilyenekkel kezdeni valamit? mivel 300 ftról van szó rendőrségen gondolom kiröhögnének...utánuk lehet járni valahogy?
Nem röhögnek ki a rendőrségen,mert az új törvények értelmében már 100 forint csalásért is lehet panaszt tenni.
Én a következőt tenném
1. Mennék a rendőrségre,és feljelenteném őket(ugyanis büntetendő ha munkáért bármilyen jogcímen pénzt kérnek)
2.Az expressz,hu oldalon feltennék egy figyelmeztetést erről a cégről,hogy vigyázzanak,mert nem valós munkát kínál,és átverős..
már bocs, de nekem eszem ágában nem volt soha expresszen állást keresni. komolytalan oldal, bárki bármit feltehet cenzúra nélkül.
inkább a valódi álláskereső portálokon nézelődj: profession, jobline, jobpilot, monster.
én eddig mindig ezeken a helyeken találtam munkát, és mindegyik korrekt volt.
sziasztok! :)
Segítsetek már légyszi én is munkát keresek melyik weboldalra menjek Budapesti vagyok Budapesti munkát keresek de melyik oldal a biztonságos vagy ami nagyon jó?
Köszi előre is! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!