Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Milyen tapasztalataitok...

Milyen tapasztalataitok vannak a diákmunkákkal kapcsolatban? Pozitív és negatív egyaránt érdekelne.

Figyelt kérdés
2009. jún. 9. 21:04
 1/2 anonim ***** válasza:
Nekem rossz, én árufeltöltő voltam és a legnehezebb emelgetős,raktári munkákat bízták rám, pedig lány vagyok. nem fizettek szinte semmit és még b.sztattak is. szőrnyű volt.
2009. júl. 4. 16:46
 2/2 anonim válasza:
100%

Hali!

Én 5 évet húztam le az egyik diákszövetkezetnél.(nem akarom reklámozi) Sikerült kifognom a világ legjobb munkahelyét, amit csak egy diák kívánhat magának:P Kötetlen munkaidő, darabbéres fizetés, jó légkör, könnyű fizikai munka. Nyomdai meló volt elárulom. Késöbb ott lettem csoportvezető. Hatalmas lóvékat lehetett keresni. Volt olyan hónapom, h suli mellett megkerestem a 140e nettót kb 150 óra alatt:), de olyan 80-90 körül volt az átlag havi szinten.

Nem volt rossz munkakör... Átlag órabér 8-900 nettó huf. de nem volt ritka az 1000 fölötti sem. Na meg persze a csoportvezetői pótlék, óránként 300 huf.

Mit mondjak: pozitív dolog talán annyi, h lehet ismerkedni, rengeteg embert meg tudsz ismerni. Na meg persze mivel saját fizetésed van, kialakul benned egy (feltehetően normális) értéktrend a pénz kezelésében. Magyarul meg fogod becsülni azt a pénzt, amit megkeresel. Én 16 évesen kezdtem. Szinte minden nap mentem. Nagyon sokat köszönhetek annak, h diákmunkáztam. Végigdolgoztam az egész középsulit meg a technikumot is.

A diákszövetkezetekkel kapcsolatban: Nézd meg nagyon, h melyikhez mész! Próbálj informálódni, melyiknél van több munkalehetőség (kérdezz meg belsős tagokat). Próbálj meg olyan munkakörben elhelyezkedni, ahol számít a gyakorlat! Olyan helyeken általában jobban fizetnek, mint az átlagos helyeken. És ami nagyon fontos: legyél kitartó! Főleg ha olyan munkáról van szó, ami jól fizet, de sok betanulást igényel (itt az én példám: voltak olyan munkák a nyomdában, amire betanulni több hónap volt. először kb 200 huf-os órabérért nyomtam [elég szar nem?], de aztán mikor a régi emberek mondták, h ők meg már majd ezerér, akkor elkezdtem gondolkodni, h ez hosszú távon nagyon megéri és megtanultam). A másik jó benne az, h ha sikerül a szakmádnak megfelelő helyre bejutnod, akkor akár suli végeztével úgymond beprotezsálhatod magad (a szövetkezetet is kérheted, h segítsenek meggyőzni őket, h jó munkaerő vagy, plusz odavaló szakmád van meg te már x ideje ott dolgozol stb). De ha szerencséd van, akkor akár a diákszövetkezetnél is feljebb tudsz lépni, persze ahhoz kell egy "kis" idő. Még talán arra figyelj, h ha mész melózni, akkor ne legyen ott konkurens diákszövetkezet. Elég rendesen megy az egymás alá rakás!

Negatív dolog: vannak iszonyat paraszt témavezetők, vagy felettesek a munkahelyen, ahova bekerülsz. Na meg néha késhet a fizu. Vannak olyan szopatós melók, mint állat! Ezeket próbáld meg elkerülni. A régi tagok uis fogják majd mondani, h mi jó, mi nem jó.

Általános tendencia, h ritkán vagy egyáltalán nem hívják az embert miután bereggel. Ez amolyan szűrés. Ha viszont sokszor jársz a nyakukra (akár személyesen is, söt, inkább úgy kéne), akkor valszeg lejön nekik egy olyan kép rólad, h szeretnél melózni és talán érdemes foglalkozni veled. Tudod mindegyik ilyen helyen megvan egy bevált banda az adott munkahelyre. Ezért is foglalkoznak ritkán az új tagokkal. Senki nem kockáztat szívesen, főleg ha nagy pénzekről van szó. Ki kell érdemelni, h jó helyed legyen:).

Ja! És még vmi: ha elvállalsz egy munkát, akkor azt ne mond vissza. Ha így teszel, akkor hamar átkerülsz az asztal egyik feléről a másikra. Szeretik a megbízható munkaerőt.

ui.: Remélem nem tűnt nagyképűségnek az elején lévő történetem. Nem akartam arcoskodni, csak azért írtam le, h lásd, vannak azért jó helyek is a szóbeszéddel ellentétben.

2009. júl. 28. 19:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!