Jártas valaki az importáru vámfizetésében?
Figyelt kérdés
Kínából szeretnék mosható pelenkát rendelni saját gyermekem számára. Mindennel együtt kb.100euró lenne az ára. Viszont azt olvastam, hogy 22euró felett vámot és adót kell rá fizetni. Csak azt nem találtam meg, hogy mennyit. Akinek van tapasztalata az ilyen nagyobb értékű rendelésekkel, vagy esetleg pont pelus importtal foglalkozik, megköszönném, ha tudnátok ebben segíteni. Vám és pénzügyőrség oldalán találtam 2 emailt, de mindkettőről visszapattan a levél.2012. márc. 6. 16:30
1/2 anonim válasza:
Jó lenne tudni a biztos vámtarifaszámot. Kifejezetten úgy, hogy "mosható pelenka" nem fogsz rá találni, egy osztályozási rendszerben kell megtalálni, hogy mi illik rá a legjobban. Mivel a vámtarifaszám nemzetközi, előfordulhat, hogy az eladó eleve meg tudja mondani. Ha jól soroltam be (Textiláru-testápolási textil-nem kötött vagy hurkolt: 6302 60 00 90 vtsz), akkor 12% vám és 27% ÁFA amit fizetni kell.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ.
Ez nagy segítség, mert már így is tudok mivel kalkulálni.
2012. márc. 7. 19:27
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!