Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mennyi munkanélküli járadékot...

Mennyi munkanélküli járadékot kaphatok?

Figyelt kérdés
1,4 évig voltam egy cégnél. Közös megegyezéssel megváltunk egymástól. Most nincs munkám, úgyhogy szeretném a Munkaügyi Hivatal segítségét kérni, és regisztráltatni magam. 155 ezer volt a fix. bruttó bérem (+túlóra, +pótlékok = 189ezer). 125-ezret kaptam készhez általában. Köszönöm a segítséget
2012. febr. 29. 11:02
 1/8 A kérdező kommentje:
valaki?
2012. febr. 29. 11:31
 2/8 anonim ***** válasza:

A kilépéskor kapott papírjaid között van egy, amin rajta van, hogy az utolsó 4 naptári negyedévben mennyi volt a bruttó jövedelmed.

Annak a 60%-a az álláskeresési járadék, de maximum a minimálbér.

Ha nem voltál táppénzen, fizetés nélkülin, stb, akkor a minimálbért fogod megkapni bruttóban.

Ebből még vonnak 10% nyugdíjjárulékot és 16% SzJA előleget. (ha nincs gyereked, vagy nem te érvényesíted a kedvezményt)

2012. febr. 29. 11:41
 3/8 A kérdező kommentje:
nem álláskeresési járadék, hanem munkanélküli segély járna. azt hiszem.
2012. febr. 29. 11:43
 4/8 A kérdező kommentje:
vagy az egy és ugyanaz?
2012. febr. 29. 11:45
 5/8 verde ***** válasza:
Nincs már segély(csak nyugdíj előtti álláskeresési segély). Álláskeresési járadék lesz megállapítva. Az időtartamát te is ki tudod számolni, 10 ledolgozott nap után jár 1 ellátási nap. A kérelem beadásától számított 3 év összes munkaviszonya beleszámít.
2012. febr. 29. 14:30
 6/8 A kérdező kommentje:
köszi, de nem a kérdésre válaszoltál.
2012. febr. 29. 15:51
 7/8 verde ***** válasza:

A válaszom előtti kérdésedre válaszoltam, gondolom azért kérdezted, hogy valaki válaszoljon rá("vagy az egy és ugyanaz?").

Az összeg számítást előttem már leírták.

Bocs, hogy próbálok segíteni!

2012. febr. 29. 16:27
 8/8 A kérdező kommentje:
nem rosszindulatból írtam. :) köszönöm a segítséget.
2012. márc. 1. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!