Egyszeri 1 000 000 Ft-ból 10 év alatt 2 000 000 Ft fixen, garantáltan?
Figyelt kérdés
Mit szólnátok, ha pl. egyszeri 1 000 000 Ft-ra lejáratkor, 10 év után, lejáratkor kb. 2 000 000 Ft-ot kapnátok fixen, garantáltan? Jónak tűnik?2012. febr. 25. 17:22
31/38 A kérdező kommentje:
Nem gondolom, hogy jó "meggyőzési" stratégia az, ha a másik véleményét íly módon ledegradálod. Sőt, ebben az esetben nem csak az enyémet, hanem ilyen alapon az összes olyan emberét, aki a bankban, ennél sokkal rosszabb hozam reményében tartja a pénzét. Márpedig vannak jó néhányan, ezt Neked tudnod kellene, mivel gondolom nem csak egy okoskodó, hanem valamilyen pénzügyi területtel foglalkozol. Bár, a válaszaidat megnézve nem is tudom...
2012. febr. 26. 14:19
32/38 A kérdező kommentje:
Kedves tetro!
A tőzsde lenne a biztosabb hely? Ugyan már...
2012. febr. 26. 14:22
33/38 tetro válasza:
nem, nem foglalkozom pénzügyi területtel. ellenben szinte minden választ azt mondta, hogy ez nem éri meg. nem egyszerűen okoskodtak, hanem hoztak neked fél tucat példát, hogy miért nem. erre te elmagyarázod, hogy ez már csak azért is jó, és téged ezek a válaszok győztek meg, hogy ezt válaszd. minek tetted fel akkor a kérdést, ha már előre tudtad, hogy mi a döntésed, és tudod magadról hogy mindig neked van igazad? :D
34/38 tetro válasza:
Csak azt nem értem, hogy a mi példáinkkal szemben, azt még mindig nem tudjuk, hogy mi a te remek befektetésed, ami akár majdnem 7%-t is képes hozni. Amúgy az állampapírok mennyit fizetnek most? 8-8,5? Ennél lényegében kevesebbet csak akkor hozna a pénzed, ha simán a folyószámládon vagy a párnádban tartod :)
35/38 A kérdező kommentje:
A nevét nem írom ide ki, nem akarom, hogy reklámozás miatt letiltsanak. Az, hogy az állampapír most mennyit hoz, az egy dolog, a jövő évi és még 9 következő év nem garantált. bankban sem maximum néhány hónapig adnak ennél nagyobb kamatot, ált. új lekötésre, meg egyéb feltételekkel, kamatadóval, számlavezetési díjjal, stb. Mindezek az általaam ajánlottban nincsenek. A tőzsdét hagyjuk, folyamatos foglalkozást, hozzáértést igényel, leginkább pedig azért, mert távol áll a biztonságos kategóriától. Meggyőződni pedig azért győződtem meg a kiírt hozzászólások által, illetve az ajánlott linkekben lévő egyéb termékeket megnézve számomra egyik sem jobb annál, mint amit én írtam. A garancia és a biztonság a két kulcsszó, számomra legalábbis. És ezzel nem vagyok egyedül, ezt tudom!
2012. febr. 26. 14:38
36/38 tetro válasza:
vagy több tucat olyan befektetési alap a nagy bankoknál, ahol biztonságban van a pénzed. ha csak az Optimát nézed (pedig az OTP nem igazán emelkedik ki hozamok terén), akkor az elmúlt 16 évben éves átlagban 10,5% felett van a hozama. nem igazán értem miért ragaszkodsz a hét százalékhoz. sajnos kezdem azt gondolni, hogy te egy ügynök vagy :D
37/38 A kérdező kommentje:
Nem, nem vagyok ügynök :) Viszont van pénzügyi végzettségem.
Az az érzésem, hogy azokat a szempontokat, amik nekem fontosak te figyelmen kívül hagyod. A garantált, 10 év alatt számomra sokat jelent. Számodra nem, ebből is látszik, hogy más a fontossági sorrendünk :) ez tény, nem pedig baj, nem gondolkodhat mindenki egyformán, szép is lenne, ha mindenki a tőzsdén nyomulna...
2012. febr. 26. 15:24
38/38 A kérdező kommentje:
Azért ez ma már jónak tünik, mégis, ugye?
2014. jún. 17. 14:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!