Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Egyszeri 1 000 000 Ft-ból 10...

Egyszeri 1 000 000 Ft-ból 10 év alatt 2 000 000 Ft fixen, garantáltan?

Figyelt kérdés
Mit szólnátok, ha pl. egyszeri 1 000 000 Ft-ra lejáratkor, 10 év után, lejáratkor kb. 2 000 000 Ft-ot kapnátok fixen, garantáltan? Jónak tűnik?
2012. febr. 25. 17:22
1 2 3 4
 21/38 A kérdező kommentje:
Ja, és kamatadóval sem kell számolni.
2012. febr. 25. 19:07
 22/38 tetro ***** válasza:
banknál sem kell számolni kamatadóval öt éven túl, ráadásul a bankoknál hosszú évek óta ilyen sávban mozognak a kamatok. a te befektetési formád viszont nem követi azt, ha hirtelen a forint inflációja emelkedni kezd. ez így senkinek sem éri meg. ráadásul azt se tudjuk milyen befektetési forma. de szerintem amúgy az állampapíroknak is van ennyi a kamata...
2012. febr. 25. 21:00
 23/38 A kérdező kommentje:
"ha hirtelen az infláció emelkedni kezd" - lehet. És ha csökkenni kezd 10 éven belül? Ne feledjük, hogy EU-s tagországok vagyunk, mint ilyennek meg kell felelnünk a velünk szemben támasztott követelményeknek, ilyen az infláció csökkentése. Ezt figyelembe véve pedig jól felértékelődhet az a garantált 10 éves, kiemelkedő hozam. Melyik bankban is adnak fixen ennyit 10 évre?
2012. febr. 25. 23:56
 24/38 tetro ***** válasza:
Tudod mit? Fektess be :) Én is befektetek, aztán 10 év múlva megnézzük kié ér többet :D
2012. febr. 26. 00:03
 25/38 A kérdező kommentje:

Ok ;)

Én tudom már most legalább azt, hogy mennyi pénzt kapok 10 év múlva, garantáltan. Nekem ez fontos, nem szeretem a kockázatot, előnybe helyezem a biztonságot. Ráadásul, ha esetleg korábban szükségem lesz a pénzre, mint 10 év, akkor is tudom, hogy melyik évben mennyit kapok vissza hozammal együtt, a szerződés ezt is tartalmazza.

2012. febr. 26. 00:28
 26/38 tetro ***** válasza:
én pedig tőzsdézem pár éve. nem tudom pontosan tíz év alatt mennyit kapok, de azt igen, hogy az elmúlt három évben összességében kb annyi hozamot értem el, amit te tíz év alatt fogsz :)
2012. febr. 26. 00:35
 27/38 anonim ***** válasza:

Ez tényleg nagyon kevés. Nekem anno a Generali jövőszámla havi 30.000 Ft-os befizetésekből 15 év alatt _minimum_ 15 milliót ígért, de kecsegtetett 20-40 millió körüli értékkel is. Más kérdés, hogy már soha nem fogom megtudni, hogy ez tényleg így lett volna-e, mert menet közbeni problémák miatt (megszűnt a munkahelyem és nem tudtam fizetni a havi 30.000-et) le kellett mondanom az egészet.

Viszont az egymillióból kétmillió tíz év alatt tényleg nem sok. Már csak azért sem, mert az inflációnak "hála" tíz év múlva a kétmillió kb. pont annyit fog érni, mint ma az egy. És ha egymillióval ma nem tudtál jobbat kezdeni ennél, akkor mit kezdesz majd a kettővel tíz év múlva?

De ha biztonságos befektetésekben gondolkodsz, akkor esetleg érdemes lehet elmélyedned az ezen blogbejegyzés végén belinkelt oldal tartalmaiban is, mivel az pont ilyenekkel foglalkozik: [link]

2012. febr. 26. 11:35
 28/38 anonim ***** válasza:

Nagyon kevés. Ha azt veszed hogy átlagos munkával 10 év alatt 10 milliót keresel (úgy hogy nem költesz semmit, semmire - tudom ez nagyon idilli, nem létező kép) Akkor 1 milliót kockáztass 10 évig hogy legyen 2 millió?

Ha azt veszed mi 2 millió? agy alsóbb kategóriás autó, vagy egy lakás 1/5 része. 10et kellene kapni 10 évere, az a minimum.

2012. febr. 26. 12:32
 29/38 A kérdező kommentje:
"10et kellene kapni 10 évere, az a minimum." - kedves kommentelő, ez NEM KÍVÁNSÁGMŰSOR, szerintem maradjunk a realitás talaján. És a másik dolog: a pénz megduplázásához itt nem kockáztatok, mint azt Te írtad, ezt jelenti a garantált lejárati összeg. Egyszer elhelyezem, többet nem foglalkozok vele, nem dolgozok érte 10 évet. De köszönöm a hozzászólásokat, általuk csak meggyőződtem az ajánlat kiválóságáról, ami engem illet.
2012. febr. 26. 13:54
 30/38 tetro ***** válasza:

Kedvelem az ilyen kérdéseket.

Szerintetek jó befektetés ha a párnába dugom a pénzt? Nem szerintünk nem, mert ennél biztosabb helyre is rakhatod, úgy hogy többet kamatozzon.

Köszi, meggyőztetek, a párnát választom.

2012. febr. 26. 14:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!