Érdemes pénzügyi tanácsadóhoz fordulni?
második válaszoló: az ilyen brókerek a NYERESÉG után kapják a jutalékot. Ha az ügyél betesz 500at és 200at vesz ki, akkor nem nyernek semmit :-(
Kérdező: szerintem is interneten nézz utána ingyenes tanácsadónak. Ez még nem olyan nagy összeg, hogy egy bankban, bróker cégnél "szóba álljanak" veled :-(
Minden üzletkötő így kap pénzt, nem csak a brókerek, hanem az összes ! A jutalék után, oda teszi a pézedet ami neki a több jutalékot adja !
Egyébként, nem szabad befektetni azt apénzt ami kell majd később és fájna ha elvesztede, ezt a nagy üzletvezető biztosítók is megmonbdták a Tv-ben ! Mert a tőzsde ill a gazdaság napról napra ingadozik és könnyen elveszítheted. Ha rám hallgatsz beteszed a banka fix kamatra vagy elköltöd ruhára, gépre, tv-re, kajára.
Ahogy látom itt csupaszív emberek kommentelnek a pénzügyi tanácsadók ellen! :)
Én csak azzal példálózhatok, ami nálam volt. Egyik ismerősömmel beszélgettünk ugyan ilyen céllal kapcsolatban, én is szerettem volna "befektetni" a kis pénzem/700.000/. Ő ajánlott nekem egy illetőt/mint utólag kiderült pénzügyi tanácsadó/, aki lehet, hogy tudna nekem segíteni. Kérdezgettem, hogy ki-miféle-honnan stb., de azt mondta beszéljek vele, az nem kerül semmibe és aztán meglátom, hogy tud-e valamit javasolni.
Végül leültünk beszélgetni, kb 1 óra alatt átrágtuk az egészet, mégis mire kellhet a pénz, mit várok el, mi lenne a cél... stb. Végül nagyon megtetszett az egyik lehetőség amit az elvárásaim alapján ajánlott és meg is csináltuk a papírmunkát.
Én nem állítom, hogy nincsenek "zsebre" dolgozó tanácsadók, de én teljesen meg vagyok elégedve vele! Úgy gondolom szerencsém volt/van vele, de azért nem árt körülnézni kicsit, és nem az ide irogató emberekre hallgatni - akiknek valószínűleg egy zsebes tanácsadót sodort az útjukba az élet és általánosítanak - hogy hova is fordulj!
A független tanácsadás általában nem kerül pénzbe. A tanácsadás az csak egy tanács, néhány lehetőség megismerése, amit vagy elfogad a tanácsot kérő vagy nem, mint minden más tanácsot az életben!
Én hasonló helyzetben meghallgattam néhány társaság ügynökét is, független tanácsadót is, majd utána döntöttem valamelyik mellett. Nem bántam meg, sőt, pedig az már 5 éve volt, még a válság előtt.
És igazából nem érdekelt, hogy a tanácsadó, alkusz mennyi jutalékot kap a szerződés megkötése után. Szép is lenne, ha az alapján vennék kenyeret, tejet, stb, hogy az adott árún mennyi a haszna a péknek, a szállítónak, a boltosnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!