Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Érdemes pénzügyi tanácsadóhoz...

Érdemes pénzügyi tanácsadóhoz fordulni?

Figyelt kérdés
Van kb 400ezer ft om férrerakva és semmi ötletem nincs, hogy hogyan csinálhatnék belöle többet. Érdemes lenne pénzügyi tanácsadóhoz fordulni? Mennyibe kerülne és egyáltalán tudna segíteni? Köszönöm a válaszokat!
2012. febr. 23. 00:10
 1/10 anonim ***** válasza:
Ne költsd ilyenre a pénzed, az interneten van számos pénzügyi tanácsadó, akiktől lehet kérdezni díjmentesen.
2012. febr. 23. 01:23
 2/10 anonim ***** válasza:
NEM ! engem is tanítottak ilyenre, végűl otthagytam, mert nem volt arcom átb*szni az embereket. a tanácsadó abóól a jutalékból él, amit a te pézed befektetésén keres és oda fekteti amiből a legtöbb jutalékot kapja, és ezek a legkockázatosabb befektetések, mert a cégeknek ez éri meg. Na, most is akarsz hozzájuk fordúlni ?
2012. febr. 23. 02:10
 3/10 anonim ***** válasza:
Érdemes. De nem ilyen ovb mpk meg mittudomén milyenekhez, hanem normális tanácsadóhoz, akinek pénzügyi végzettsége, tapasztalata van, no meg olyan pénzügyi ismeretei, amik az ilyen kis tanácsadócskáknak nincsenek. Persze ezért te fizetsz neki, viszont cserébe biztos lehetsz benne, hogy nem oda visz, ahol a legnagyobb jutalékot kapja, hanem oda, ahol neked a legjobb helyen van a pénzed. Még jobb megoldás, ha jutalékot kap ugyan, de tőled. Azaz a hasznod adott százalékát. Ez esetben még inkább érdekelt abban, hogy jó helyen legyen a pénzed.
2012. febr. 23. 08:17
 4/10 anonim ***** válasza:

második válaszoló: az ilyen brókerek a NYERESÉG után kapják a jutalékot. Ha az ügyél betesz 500at és 200at vesz ki, akkor nem nyernek semmit :-(

Kérdező: szerintem is interneten nézz utána ingyenes tanácsadónak. Ez még nem olyan nagy összeg, hogy egy bankban, bróker cégnél "szóba álljanak" veled :-(

2012. febr. 23. 16:57
 5/10 anonim ***** válasza:
Így igaz, 400 ezer forintot még nem lehet annyira megforgatni, ami neked jó lehet, azon kívül, hogy egy internetes pénzügyi oldal tanácsadóját megkérdezel, az az, ha érdeklődsz az egyes bankoknál, hogy milyen akciós lehetőségeik vannak. Az Erste-nek szoktak lenni nagyon jó ajánlataik. Persze lehet, hogy más banknak is, én nem mindegyiket ismerem.
2012. febr. 23. 17:18
 6/10 anonim ***** válasza:
Kerestem is neked egyet: [link]
2012. febr. 23. 17:22
 7/10 anonim ***** válasza:

Minden üzletkötő így kap pénzt, nem csak a brókerek, hanem az összes ! A jutalék után, oda teszi a pézedet ami neki a több jutalékot adja !

Egyébként, nem szabad befektetni azt apénzt ami kell majd később és fájna ha elvesztede, ezt a nagy üzletvezető biztosítók is megmonbdták a Tv-ben ! Mert a tőzsde ill a gazdaság napról napra ingadozik és könnyen elveszítheted. Ha rám hallgatsz beteszed a banka fix kamatra vagy elköltöd ruhára, gépre, tv-re, kajára.

2012. febr. 23. 18:57
 8/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszokat!!!
2012. febr. 24. 10:49
 9/10 Szmija ***** válasza:

Ahogy látom itt csupaszív emberek kommentelnek a pénzügyi tanácsadók ellen! :)

Én csak azzal példálózhatok, ami nálam volt. Egyik ismerősömmel beszélgettünk ugyan ilyen céllal kapcsolatban, én is szerettem volna "befektetni" a kis pénzem/700.000/. Ő ajánlott nekem egy illetőt/mint utólag kiderült pénzügyi tanácsadó/, aki lehet, hogy tudna nekem segíteni. Kérdezgettem, hogy ki-miféle-honnan stb., de azt mondta beszéljek vele, az nem kerül semmibe és aztán meglátom, hogy tud-e valamit javasolni.

Végül leültünk beszélgetni, kb 1 óra alatt átrágtuk az egészet, mégis mire kellhet a pénz, mit várok el, mi lenne a cél... stb. Végül nagyon megtetszett az egyik lehetőség amit az elvárásaim alapján ajánlott és meg is csináltuk a papírmunkát.

Én nem állítom, hogy nincsenek "zsebre" dolgozó tanácsadók, de én teljesen meg vagyok elégedve vele! Úgy gondolom szerencsém volt/van vele, de azért nem árt körülnézni kicsit, és nem az ide irogató emberekre hallgatni - akiknek valószínűleg egy zsebes tanácsadót sodort az útjukba az élet és általánosítanak - hogy hova is fordulj!

2012. febr. 24. 13:20
 10/10 anonim ***** válasza:

A független tanácsadás általában nem kerül pénzbe. A tanácsadás az csak egy tanács, néhány lehetőség megismerése, amit vagy elfogad a tanácsot kérő vagy nem, mint minden más tanácsot az életben!

Én hasonló helyzetben meghallgattam néhány társaság ügynökét is, független tanácsadót is, majd utána döntöttem valamelyik mellett. Nem bántam meg, sőt, pedig az már 5 éve volt, még a válság előtt.

És igazából nem érdekelt, hogy a tanácsadó, alkusz mennyi jutalékot kap a szerződés megkötése után. Szép is lenne, ha az alapján vennék kenyeret, tejet, stb, hogy az adott árún mennyi a haszna a péknek, a szállítónak, a boltosnak!

2012. febr. 25. 18:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!