Rendszeres árvasági ellátásnál lehet-e árvasági összeget emelni? Illetve kérelmezni, hogy a kapott összeget növeljék meg illetve hosszabb időre adják!?
22éves lány vagyok,és jelenleg utolsó éven vagyok nappali tagozaton érettségin(estinek mondják)de mi 1hétből 4napot járunk suliba délután s így nappalinak mondják,írják az estisek meg 1héten 2szer járnak.
Arra szeretnék kilyukadni,hogy kérhetem-e azt,hogy az eddig kapott 20.505Ft helyett kb 30.000-40.000Ft-i pénzösszeget kapjak,nagyon rá vagyok szorulva:(
Mellette hallássérült vagyok,(születésemtől fogva)de arra sem kapom a pénzt illetve támogatást, mert nem haladja meg a 80decibel fölötti hallás vesztést.Lehetett volna rá esély,hogy tartós betegségről szóló papírt küldjek a Nyugdíj Folyósítónak ahonnan kapom az összeget,de mivel már elmúltam 18 éves nem állítanak ki ilyen papírt,mert ha kitudunk volna tölteni illetve visszaküldeni egy ilyen nyilatkozatott akkor életem végéig kapnám az Árvasági összegét.Hogy ez mennyire igaz vagy sem nem tudom.Van valaki aki tudd ezzel kapcsolatba segíteni?!
Nagyon fontos lenne!!!
Előre is köszönöm azoknak a segítségét akik írtak!!!
Anita
Emelni nem fogják a kérésedre mert attól függ az összege hogy az elhunyt szülőd mennyi nyugdíjat kapott volna .. Tanulj tovább nappali tagozaton és akkor 25 éves korodig járni fog.
"Ha a jogosultság megszűnése előtt a gyermek megváltozott munkaképességűvé válik, ennek tartamára az árvaellátás életkorra tekintet nélkül megilleti. [Tny. 55. § (1)]"
Szóval érdemes elindítani a hallássérüléssel kapcsolatos dolgokat.
Köszönöm szépen a segítségeteket végre valami jó hír :) Ezen az Utálatos Hétfői napon! :)
Akkor megfogadom az utolsó kommentelö hozzá szólását! S még egyzser köszönöm! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!