Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A pénzkeresésnek ez is egy...

A pénzkeresésnek ez is egy lehetséges formája? Legális egyáltalán?

Figyelt kérdés
Érdekes témát feszegettünk ma a barátnőmmel. Feliratkészítés terén jött fel a kérdés, hogy ha mondjuk egy feliratkészítő a saját feliratáért elkér letöltésként tíz forintot, és mondjuk azt a feliratot letöltik mondjuk háromezren, akkor abból máris keresett harmincezer forintot. És egy felirat lényegében saját szellemi termék egy átfordítás során mondjuk, hiszen időt fordítottál rá, foglalkoztál vele, és munka. Tíz forint egyetlen feliratért, mondjuk SMS-es fizetés formájában nevetségesen olcsó. Buktatója lehet ugye, hogy letöltik, és feltöltik máshova, ahonnan ingyen letölthető, de tíz forinton szerintem senki nem vacilálna. Szerintetek, ez mennyire lenne legális formája a pénzkeresésnek? És ha lehetséges, hogyhogy még senki nem gondolt rá?
2012. febr. 11. 23:56
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm az értelmes választ :)

Persze azzal, hogy nem legális, máris visszatértünk a warez témára, ami alapján persze már szinte semmi nem legális. :D

Elég komolyan elgondolkoztunk most ezen a dolgon, és furcsa mert először gondolok bele.

2012. febr. 12. 00:34
 12/16 anonim ***** válasza:
Ok, de mit értesz felirat alatt??
2012. febr. 12. 01:14
 13/16 anonim ***** válasza:

első vagyok, nem adóMENTESSÉGET, hanem adóKÖTELEZETTSÉGET írtam

a tevékenység: egy szellemi termék üzletszerű árusítása - adó és járulékfizetési kötelezettséged van az első fillér bevételtől

2012. febr. 12. 08:44
 14/16 anonim ***** válasza:

Nem a warez teszi tönkre, hanem a szegényes kereskedelmi modell. Nincs szükségem King könyveire fizikai formában, az újakra igaz, hogy semmiképpen sincs. Minek tartanám a polcon, foglalja a helyet és még le is kell törölgetni.

A kereskedők korlátoltak sajnos.

2012. febr. 12. 11:49
 15/16 A kérdező kommentje:
Én pont azt szeretem egy könyvben, hogy könyv. Lapozni kell, nem roncsolja szét a szemedet mint a villogó kütyük, és kényelmesebb. Persze ezek az e-book szarok is kényelmesnek tűnnek, és ugye ott van a fák irtása dolog is, de egy könyv az könyv. Mondjuk remélem, hogy mindig a sztori marad a lényeg, és nem a kiadás módja. Ha leváltják a régimódi könyveket, hát egye fene :)
2012. febr. 12. 14:42
 16/16 anonim ***** válasza:

Ez nem legális. A film eredeti szövege nem a te szellemi terméked, a fordítás sem lesz az.

Gondolj bele, akkor a Harry Pottert is bárki lefordíthatta, kiadhatta volna. Nem így van.

2012. febr. 13. 15:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!