A pénzkeresésnek ez is egy lehetséges formája? Legális egyáltalán?
legális, csak adóköteles ;)
a 10 forintos sms díjból meg kb 70 Ft-ot kellene kifizetned a szolgáltatónak
Tegyük fel, hogy az SMS-es megoldást kilőjük. Az adómentességről mesélnél nekem első válaszoló úr/hölgy? A néptől közvetlen szerzett pénz is adóköteles? :D Nem csak egy bizonyos összeg felett az?
Második válaszoló, erre is kitértem a kérdésben. Nagyon örülök, hogy odafigyeltél a részletekre.
Hm. Végül is az SMS-es fizu lenne amúgy is az egyetlen értelmes fizetési mód, és tényleg nagyobb az esélye annak, hogy lófütty nem fizetne érte, amikor valaki már lenyúlta, és feltette máshova. :D
Igazad lehet amigo, vagy senhorita. Csak elgondolkodtunk azon, milyen is lenne egyetlen szellemi termékkel ily módon pénzt keresni. Mert harmincezer forint soknak tűnhet. De tíz forint/per ember, az már-már röhejesen semmiség.
Persze lehet mindenki így keresné a kenyerét, ha lehetséges lenne :D
1 ft-ot nem fizetnék egy feliratért:)
Van ingyen is, és keresni egy másikat kevesebb idő mint megírni egy SMS-t kb:D
Nem feltétlenül feliratban kell gondolkozni. Ez csak egy példa volt.
Viszont gondolj csak bele. Mi van akkor, ha nincs ingyen? :D Ha az egész Warez piac mondjuk a jelenben nem is létezne? Akkor mi lenne? :D
Én csak azt mondtam gondolj bele :D De ilyen alapon komolyan semmi értelme olyasmit csinálni, ami az ember saját szellemi terméke, mert tényleg mi lesz? Megjönnek az e-book olvasók, és mindenki (vagyis a többség) ba..ik arra, hogy King megírt egy könyvet ami megvásárolható. Letöltik, elolvassák, elfelejtik. Nem állítom, hogy a warez az oka mindennek satöbbi satöbbi... de a végén tényleg ez tehet majd tönkre olyasvalakiket, akik ilyesmiből próbálnak megélni. Persze a zenészek, színészek meg a többi tudja, hogyan keresse meg a pénzét, és utálom is, hogy nyavalyognak a warez miatt.
De ma már vannak hatásai ennek a témának (lásd a megauploadot). Nem gondoljátok, hogy egy idő után saját dugájába dől ez az egész? :D Persze ahhoz még sok idő kell
Cseppet sem legális, ne beszéljetek már hülyeséget! Fordítani két dologból lehet: szövegkönyvből, vagy magából az elkészített filmből. Mindkettő szellemi tulajdon, így addig, amíg a szellemi jog tulajdonosa NEM ENGEDÉLYEZI annak felhasználását, addig nem készíthetsz fordítást a filmből.
Tehát nemhogy a "te szellemi terméked" az elkészült felirat, hanem még a szellemi jog tulajdonosának jogait is sérted azzal, hogy "kalózfordítást" készítesz a műről.
Ha pedig mindezt PÉNZÉRT árulod, onnantól kezdve elég rendesen sérted a Btk-t, tehát nemcsak a szellemi tulajdon sérelme miatt indul eljárás, hanem büntetőjogi kategóriát is kimerítesz.
Vagyis semennyire nem legális formája a pénzkeresésnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!