71 ezer Ft a rezsim. Hamarosan nyugdíjba vonulok. Mit tegyek?
Mit tennétek a helyembe? A nyugdíjam 73 ezer Ft lesz, az albérletre és a rezsire összesen 71 ezer Ft-ot fizetek. A 145 ezer Ft-os fizetésemből eddig ezt fizetni tudtam különösebb gond nélkül, viszont, ha a nyugdíjamból 71 ezer Ft-ot kifizetek, csak 2 ezer Ft-om fog maradni.
Milyen albérletbe menjek, hogy legalább 20 ezer Ft-om maradjon élelemre? Létezik egyáltalán ilyen? A mostani albérletem is csak egy kis egyszobás lakás.
71 ezer rezsi? Hol élsz? Kastélyban? Mert ha egy átlagos lakásban laksz, akkor bizony pazarolsz nem is kicsit!
Nekem mindennel együtt 22.000 Ft a rezsim egy 45 m2-es lakásban. (7000 villany,8000 gáz, víz: 4500, 2500 szemétdíj)
Hát... Pedig 55-60 ezernél olcsóbban rezsivel együtt nem nagyon fogsz kapni lakást.(Max. a Diószeghy Sámuel utcában, de oda gondolom nem akarsz menni. Én sem laknék ott.)
Megtakarításod nincsen? Nyugdíjas éveidre nincsen valamilyen megspórolt pénzed, amivel kiegészíthetnéd a nyugdíjad?
A másik lehetőség az idősek otthona.
Itt pl. 42.000 Ft a havi térités, nyilván itt is másokkal kell együtt élned.
Vagy munkát vállalsz. Mindenesetre elég durva hogy Mo-n nyugdíjasan is dolgozni kell az életben maradásért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!