Mennyire kell komolyan venni a hideg időben való munkánál előírottakat?
Szerintem inkább öltözzetek fel rendesen meg vegyetek meled cipöt és több zoknit fel.
Ha a munkahelyetek a szabadban van, akkor tényleg semmi keresnivalótok máshol, elvégre azért kapjátok a fizetést, hogy dolgozzatok, nem azért, hogy melegedjetek.
Ilyen hidegben a munkáltatónak védő italt (forró teát) kell biztosítania. Ilyet kaptok egyáltalán?
Sajnos nem vagyok jártas a munkajogban, de szerintem kell legyen vm olyan előírás, h minusz akárhány fok alatt kötelező bizonyos időközönként melegedő pihenőt tartani.
nézd csak: [link] itt ha regisztrálsz, felteheted a kérdést szakértőnek.
hopp és egy relváns cikk:
ez azt mondja, h óránként min 5, max 1O perc melegedő jár.
és a személyes véleményem:
a munkáltató sok esetben szereti elfelejteni, h a dolgozóknak is vannak jogaik, nem csak kötelezettségeik.
nemtom a felettesed hogy veszi majd, ha előjössz azzal, h mit ír elő a szabályzat, de kötelessége lenne elismerni, és biztosítani, amit kell. különben...: "Mulasztás esetén akár milliós bírságok a munkáltatóknak"
még eszembe jutott 2 dolog:
- termó talpbetét (DM-ben lehet kapni)
- sízokni (állítólag melegebb, mint a sima zokni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!