Meskán kézműves termékeket szeretnék folyamatosan feltölteni és árulni, magánszemélyként, munka mellett. Lehetséges ilyen formában?
Van állásom, mellette kiegészítésként szeretnék Meskázni.
Állítólag magánszemélyként nyugodtan árulhatok (évi 800e ft-ig adómentes,).
Állítólag a folyamatos kereskedelmi tevékenység (mindíg van feltöltve tárgyam) adóköteles.
Állítólag létezik egy "kézműves kártya" kedvezményes adózási feltételekkel.
Állítólag nem kell adózni meskás kereskedelemért évi 50e Ft/600E Ft/800e Ft alatt. Melyik igaz? Melyik vonatkozik rám?
Nem hamarkodjátok el a választ. Annyit eddig sikerült megtudnom, hogy teljes állás mellett ki lehet váltani egyéni adószámot, amire már tudsz számlát kiadni. Elvileg így csak 10% adót kell majd rá befizetni, viszont anyagköltségtől a hirdetési papírig, mindent beírhatsz!
Na segítettem magamon? Majd még írok éves forgalom ügyileg.
Tehát. Félállás mellett elég egy adószámot beszerezni. Ügyfélkapun keresztül, okmányirodán túl, az apehtől. 10% adovisszateritessel. Teljes állásban egyéni vállalkozóként jobban jársz , mert minden költséget elszamolhatsz.
Lényeges: 200 e ft-ig adómentes, ha nem rendszeres kereskedelmi tevékenységből származik.
Látom te már otthon vagy a témában. Ahogy neked nem nagyon válaszoltak, én is így jártam, senki nem veszi figyelembe sem a Meskával kapcsolatos kérdéseimet.
Nagy szemtelenség lenne azt kérni, hogy oszd meg velünk, hogy végül is mire jutottál? Nagyon megköszönném!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!