Min tudnék még spórolni?
Energiatakarékos izzó van mindenhol de figyelek hogy fölöslegesen így se égjen, egy elég. A tv nem megy egész nap csak max 3 órát, 2-3 naponta főző. Én már csak kétnaponta zuhanyzok le, a páromnak muszáj minden nap mert piszkos lesz, a kétéves kislányunkat is már egy-egy nap nem fürdetem meg amikor meg igen a vizet nem öntöm ki hanem wc lehúzás helyet elhasználom. Mindenből a legolcsóbbat vesszük, már tehén tejet veszünk hogy én csináljam a tejtermékeket. Autónk nincs, már nem kávézunk, párom igaz még dohányzik de próbál leszokni. Telefonunk van egymást ingyen hívjuk és a havi díj is lebeszélhető, páromnak muszáj nekem nem lenne az de jó ha van a kicsi miatt.
Mi nem jutott még az eszembe?
Fával nem tudunk, nincs rá lehetőség. Már lentebb vettem a fűtést is. Egy konvektorunk van a szobába itt 21-22 fok van a konyhában 20 fürdőben 18 hogy nyitva vannak ajtók de ott is kell a meleg mert különben este nem tudom felmelegíteni a hősugárzóval a kislánynak. Ha elmegyünk leveszem hogy csak 19 legyen éjszakára meg csukva van a szobaajtó hogy csak oda fűtsünk.
Ajtó ablak új, szigetelt a lakás de így is 20ezer a gázszámla :(
Még valami ötlet?
A legtöbbet az ételen lehet spórolni. Nálunk úgy van, ha feltétlenül nincs rá szükség, akkor nem veszem meg.
Vagy pl.: nem veszek külön sampont, tusfürdőt, folyékony szappant, hanem veszek egy sampont vagy tusfürdőt, és azt használom mindhárom variációra. A Penny-be lehet kapni ezeket a 2 literes habfürdőket, olyat szoktam venni. Lehet, hogy másnak ez igénytelenség, meg gáz,de nálunk bejött.
Kaját mindig a legolcsóbbat veszünk mi is. Ha tudom, hogy valahol olcsó a kenyér, pl.: tescoban most 180 ft kg-ja, akkor veszek néhány kg-t, félbevágom, és berakom a mélyhűtőbe, így mindig van kéznél.
Nem veszünk cukros üdítőket, teát főzök, egy filterből 1 liter teát. Nem veszünk kekszeket, cukrot, csokit, édességet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!