Az gáz hogy 24-25 évesen albérletben lakom?
Ház, kocsi pont két olyan dolog, ami egyáltalán nem _kell_. Több budapesti ismerősömnek egyáltalán nincs kocsija, nem azért, mert nem engedhetik meg maguknak, hanem azért, mert halál fölösleges. Pesten úgyis bkv-zol, a kocsi max. nyaraláshoz kell, de arra meg olcsóbb bérelni.
A saját lakás megint jó kérdés. Szerintem amíg egyedül vagy, addig érdemes egyszerűen egy nagyon olcsó albérleti szobát kivenni, a fennmaradó pénzt meg gyűjteni. A pénz birtokában ugyanis mobil vagy, nem köt a lakás, ráadásul ha később úgy alakul, hogy kell is venned, kevesebb hitelt kell felvegyél, rövidebb időre - kisebb a kockázat és kevésbé köt.
Ne ess bele ezekbe a csapdákba, ne költs milliókat csak azért, mert "illik". Már ha nincsenek felesleges millióid.
"Az gáz hogy 24-25 évesen albérletben lakom?"
Nem gáz! Sokan akik gáznak tartják, most éppen futkoznak az államhoz, hogy "jajj, nem tudok hitelt fizetni, mert a csúnya bank így meg úgy".
Nem gáz, de a kérdésedre válaszolva nem kéne még kocsi meg család, annál inkább saját lakás de arra meg önerőből átlag magyar fizetésből semmi esélyed!
Ha egy kicsit rafinált vagy keresel egy idős öregasszonyt aki eltartási szerződést akar majd kötni veled, és mindent rádhagy ellenkező esetben majd 50 évesen talábn összejön egy szoba konyha ami hitelmentesen a tiéd!
A kocsi az csak viszi a pénzt, én 8 év alatt elautóztam egy ház árát és 3 kocsim volt egymás után.
Nem érte meg! A családot meg ha nem tudod fenntartani az asszony elpereli a fél gatyádat aztán meg követeli a gyerektartást 20 éven át.
Kell ez neked?
Gondold meg 3x is!
Gáz??? Én ilyen korban még simán otthon fogok lakni... És nem azért, mert nem szeretnék külön költözni. De amekkora fizetések vannak... Szar a helyzet.
Mennyit keresel kb.?(nem kell pontos összeg, nem akarok a zsebedben turkálni, csak kíváncsi vagyok)
Mit szóljak én 33 évesen?! Sose költöttem még albérletre, inkább otthon tűrtem a légköri frontokat. De még így sem jött annyi össze, hogy lakást vegyek. Bár nekem nehezebb, mert nő vagyok és így nehezebb állást találni, amikor megszűnik az addigi.
Autón természetesen nem is gondolkodom, az különben is csak pénzkidobás és idegeskedés. Lakás viszont kell.
hello
hát most ne ezen parázz. jó lesz az:) most azon legyél hogy minnél hamarabb visszafizesd a tartozásaid, utána majd agyalhatsz lakáson stb. ha azt a 40et amit hitelbe fizetsz félre tudod majd tenni jó lesz az indulásnak. Köthetsz belőle lakás takarékot stb. Jah meg a bkv úgyis csődbe megy hamarosan legalább arra nem kell majd költened:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!