Miért kell a gazdaságnak folyamatosan növekednie?
"Nem kellene "megállni" egy kicsit gazdasági szempontból és időt hagyni, hogy az emberek is fel tudjanak zárkózni szellemileg, pszichésen, szociálisan stb."
Ekkora ökörséget már rég olvastam itt! Szerintem sűrgősen ruházz be egy gazdaságtan könyvre, mert hasznodra válhat! Addig még válaszolni is kár!
azért, hogy kompenzálja az inflációt, ami szinte mindig van.
Kína gazdasága nem lassul, csak alacsonyabb a növekedése, mint mondjuk tavaly.
20:04-nek!
Köszönöm a hozzászólásodat!
Szerintem neked sem ártana egy kis szemlélet frissítés, hogy kilépj a szokásos gondolkodásmódból. Szerintem ha kizárólag 1 forrásból ill. nagyon hasonlókból (gazdaságtan könyv) tájékozódik az ember, akkor azzal csak azt a gondolkodásmódot ismerheti meg és egyből rosszul érzi magát, ha a megszokott és kényelmes keretrendszer veszélybe kerül. Példa: attól, hogy állsz a tengerparton és nézed a vizet, nem látod az egész tengert, mégis tudod, hogy az egy tenger... ja és a Föld lapos... :D
20:03!
"A mai gazdaság a növekedésen alapul."
Igen, itt van a kutya elásva. Paradigmaváltásra lenne szükség (nem egy területen), ami persze manapság teljesen elképzelhetetlen. Majd, ha kidurrant a lufi, akkor TALÁN új alapokon szerveződik újjá - az már nem p.váltás lesz szerintem, hanem újrakezdés, rossz esetben 0-ról :) És nem is velünk :D
20:33 és 20:35
Tehát az infláció áll a háttérben. Köszönöm a választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!