Albérleti kérdés, mi a teendő ilyenkor?
Akkor még 30 napig a bérlőid, ha tetszik nekik, ha nem.
Ezt a hónapot levonod a kaucióból, meg ha van rezsitartozásuk, akkor azt is.
Egyetértek az előttem szólókkal, ám azért felmerült bennem a kérdés, hogy ha egy hónapja letettek neked 2 havi kaukciót, azt hová tüntetted el ennyi idő alatt?
Én is albérletben vagyok, de épp hasonló okok miatt olyat kerestem, ami nem kaukciós hely!
Még 30 napig fizetniük kell.
A következő bérlőddel pedig olyan szerződést köss, hogy ha nem lakik a lakásban minimum x hónapot, hanem előbb felmond, akkor nem jár vissza a kaució.
Nem, mert én sosem írtam szerződést. De a lényeg az, hogy legyenek benne tisztán és egyértelműen a feltételek. Tehát valami ilyesmi: Amennyiben a bérlő 6 hónapon belül felmondja az albérletet, a kaució teljes egészében a bérbeadót illeti.
A neten biztosan találsz mintákat, szedd össze azokat a részeket, amikre szükséged van, az alapján simán meg lehet írni a szerződést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!