Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Albérleti kérdés, mi a teendő...

Albérleti kérdés, mi a teendő ilyenkor?

Figyelt kérdés
Dec.6.-án költöztek be és ma szóltak hogy (szerdán jan.18) kiköltöznének. Van bent 2 hó kaució a szerződésben 30 nap felmondási idő van. Nem akarom erőszakkal itt tartani őket de nekem is idő mire megint ki tudom adni a lakást, arról nem is beszélve hogy 2 nap alatt nem is lenne meg a bent lévő pénzük.
2012. jan. 16. 18:05
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Akkor még 30 napig a bérlőid, ha tetszik nekik, ha nem.

Ezt a hónapot levonod a kaucióból, meg ha van rezsitartozásuk, akkor azt is.

2012. jan. 16. 18:15
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy az első mondja, 30 nap a felmondási idő, azaz febr.15-ig ki kell fizetniük a bérleti díjat úgy, mintha ott laktak volna. A kaució visszafizetése előtt ezt levonhatod, ahogy a rezsit is, illetve az okozott károkat.
2012. jan. 16. 18:21
 3/8 anonim ***** válasza:
84%

Egyetértek az előttem szólókkal, ám azért felmerült bennem a kérdés, hogy ha egy hónapja letettek neked 2 havi kaukciót, azt hová tüntetted el ennyi idő alatt?

Én is albérletben vagyok, de épp hasonló okok miatt olyat kerestem, ami nem kaukciós hely!

2012. jan. 16. 18:28
 4/8 A kérdező kommentje:
Ezt a hónapot pár napja fizették ki. Ők úgy gondolták majd abból a bérleti díjból még levonom a rezsit is visszaadom a kauciót. Sajnálom őket de...
2012. jan. 16. 18:41
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Még 30 napig fizetniük kell.

A következő bérlőddel pedig olyan szerződést köss, hogy ha nem lakik a lakásban minimum x hónapot, hanem előbb felmond, akkor nem jár vissza a kaució.

2012. jan. 16. 20:42
 6/8 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó esetleg neked van egy jó bérleti szerződésed, vagy tudsz olyat ami letölthető?
2012. jan. 20. 00:09
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem, mert én sosem írtam szerződést. De a lényeg az, hogy legyenek benne tisztán és egyértelműen a feltételek. Tehát valami ilyesmi: Amennyiben a bérlő 6 hónapon belül felmondja az albérletet, a kaució teljes egészében a bérbeadót illeti.

A neten biztosan találsz mintákat, szedd össze azokat a részeket, amikre szükséged van, az alapján simán meg lehet írni a szerződést.

2012. jan. 20. 13:36
 8/8 anonim ***** válasza:
38%
Ja és van még egy megoldás, amit szintén érdemes beleírni (így könnyebben is veszik ki a lakást): ha előbb költöznek ki, de szereznek maguk helyett másik bérlőt, akkor kapják vissza a kauciót. Így lehet, hogy még jobban is jársz, mert nem neked kell új bérlőt keresni.
2012. jan. 20. 13:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!