Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Jogosan kérheti el egy üzletve...

Jogosan kérheti el egy üzletvezető a bankkártyát vagy a személyi igazolványt?

Figyelt kérdés
Anyumnak odaadtam a bankkártyámat, hogy vásároljon vele! Ő tudja, hogy állnak a számlák, mikor megérkezik rá a fizetés, ő felveszi és befizeti, amit kell! A múltkor a Sparban vásárolt a bankkártyámmal és az üzletvezető elkérte anyumtól a személyiét és a bankkártyámat, hogy ellenőrizze, hogy a vásárló személy valóban az édesanyám-e! Anyum odaadta! Jogosan kérte el? Szerintetek, mit csináljak?
2012. jan. 7. 11:46
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
78%
Én meg hosszú ideig úgy vásároltam a kártyámmal, hogy nem volt aláírva, csak vagy kétszer szóltak érte, de elfogadták, sőt, már le is húzták a leolvasón, azután mondták csak, én meg mondtam, hogy jaj, elnézést kérek, pótolom természetesen. És el is volt intézve a dolog. :D
2012. jan. 7. 14:47
 22/24 anonim ***** válasza:
100%

Csodálkozom azon, hogy mennyien vannak, akik simán vásárolnak más nevén lévő bankkártyával. Ezek után miért is csodálkozunk azon, hogy egy lopott bankkártyáról pillanatok alatt eltüntethető az összes pénz.

Ha az üzletekben betartanák a szabályokat, akkor erre soha nem kerülhetne sor.

Ha valaki nem akarja a személyi igazolványát megmutatni, akkor mutathat más arcképes igazolványt is, vagy nem vásároljon bankkártyával. Próbáljuk meg védeni a saját érdekeinket.

2012. jan. 7. 17:32
 23/24 anonim ***** válasza:

"Egyik válaszoló írta, hogy a párjával egymás kártyáját használják. Elég szomorú, hogy még a kártyatulajdonos neme is mindegy az eladóknak. Gyakorlatilag Jóskapista nyugodtan plázázhat még a lopott nöi kártákkal is."

Én vagyok az a válaszadó. Szomorú, nem szomorú, nekünk kényelmes, megnehezítené a dolgunkat, ha minden eladó kukacoskodna. Az az egy, aki megtagadta, az is postai dolgozó volt, boltban már számtalanszor elfogadták, multiktól kisebb boltokig.

2012. jan. 7. 18:13
 24/24 anonim ***** válasza:
Postán jobban be kell tartaniuk a szabályokat.
2012. jan. 7. 20:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!