Jogosan kérheti el egy üzletvezető a bankkártyát vagy a személyi igazolványt?
bankkártyát nem használhat más csak te.Ezért kell aláírni általában a blokkot,ha kártyával fizetsz(ill valamelyik fajta nem aláírós,hanem pinkkód bepötyögős)....
Szal anyukád jogtalanul vásárolt a te kártyáddal,és igen néha szoktak személyit elkérni,vagy más okmányt pénztárnál,hogy egyezik-e a név a kártyán található névvel!De el nem veheti tőled egyik kártyát sem,csak megnézheti,hogy a név azonos-e.
Ha azt akarod,hogy anyukád is használhassa a kártyádat,ez esetben a bankot kell róla tájékoztatni és engedélyt kérvényeztetni,hogy közös lehessen a bankkártya és a számlahasználat.
A kártyát jogtalanul vitte el az üzletvezető hátra az tény.
Elkérni elkérheti, én is elkérhetném. A különbség az, hogy nem vagy köteles odaadni, míg egy rendőrnek igen.
Mondjuk az üzletvezető meg nem köteles elfogadni a kártyás fizetést és sakk-matt.
Hagyjatok már ezzel a hivatalos személy szöveggel, akkora butaság! Aki nem ért hozzá, miért válaszolgat?
A rendör és egyéb hivatalos személyek ÁTADÁSRA ELKÉRHETIK és KÖTELES VAGY ÁTADNI. A bárban a jegyszedö, a pultos és az eladó dohány és szeszesital vásárlásakor, vagy bankkártyás fizetéskor a pénztáros KÉRHETI BEMUTATÁSRA az igazolványod, ami annyit tesz, hogy FELMUTATOD, hogy megbizonyosodhasson korodról, személyazonosságodról. A személyi számod ilyenkor nyugodtan kitakarhatod. DÖNTHETSZ úgy, hogy ennek a kérésnek nem teszel eleget, DE ebben az esetben el KELL fogadnod, hogy ez a KISZOLGÁLÁS, BEENGEDÉS MEGTAGADÁSÁVAL JÁRHAT.
Aki mást állít, az rosszul tudja. (Tanultam és szakmámból kifolyólag is tudom)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!