El lehet költözni külföldre ha van Magyarországon tartozásom?
Szerintem sem ilyen egyszerű, ahogyan te gondolod. Nagyon sok adós van jelenleg is, csak a mi országunkban is sok-sok adóssággal.
Szerintem menj el dolgozni Ausztrába/Németországba. Tőlünk is sok ember jár oda. 3-4-5 hetente jönnek haza. Biztos jó lehet, mert pár hónap után az egyik olyan autóval járkál itt, amire szüleim "egész életükben" gyűjtögettek.
Aztán ha kifizetted, elutazhatsz bárhová. Így is, csak nem mindegy, hogy tényleg örök rettegésben élsz, vagy nyugodtan. Úgyis nagy változás lesz az, ha elköltözöl más országba. A hideg angolokhoz pláne..:P
Ha kimész, szerintem utolérni sose fognak, főleg ilyen áramszolgáltató meg hasonlók. Azok örülnek, ha az itteni adósaiktól be tudnak hajtani valamit.
Az én címemre folyamatosan érkeznek felszólító levelek mindenkitől, a régi itt lakó nevére, aki már vagy 4 éve nem lakik itt. Nyilván őt se találják meg sehol.
De a tartozásod nem szűnik meg, kamatozik, ha bármikor visszajössz, letelepszel és rád találnak, behajtják.
csak akkor hagyhatnád itt a tartozásodat, ha tuti biztos lennél benne, hogy nem jössz vissza ide lakni, de a válaszaid alapján, csak próbálkozni indulsz neki, így első körben kérj halasztást. Én hagytam már tartozást Ausztriában,(bankban), igaz nem tudatosan, ki akartam fizetni, de nem kerestek... így elmaradt... de a lényeg, hogy kijelentkeztem ott, és másik országba költöztem. Mondjuk érdekes, hogy egy ott vásárolt fényképezőgép hitelkésedelmével megtaláltak, szóval nem értem...
Itt ahol most élek is hallottam már ismerőtől olyan sztorit, hogy rendelt jó sokmindent netes oldalakról, hitelre, és nem fizette ki, mert lelépett másik országba. Igen lehet ilyent, de csak akkor ha nem térsz vissza tuti abba az országba, mert ha nem is találnak akkor, ha visszatérsz, lehet szerepelsz valami fekete listán, és előveszik az ügyet. De az is lehet, hogy x év után elévül. Barátnőm épp most csinált olyant (külföldi országon belül), hogy nem fizette a telefonszámláit, és otthgayta, mert férjhez ment, megváltozott a neve, és új címre költözött immár más néven. Mondjuk nem semmi a csaj... ilyenkor látom magyarok mikre nem képesek itt külföldön... egy ismerősöm is látogatóban volt nálunk, és már 3. nap képben volt, hogy melyik boltban min van csipogó és min nincs, van-e kamera...stb. és igaza volt, mert míg otthon tele minden biztonsági őrökkel, addig itt egy márkás boltban a 70 euro alatti cuccokon nem volt semmi. Csaj meg felöltözött a fülkében, és kijött simán (alul új cuccokkal a sajátja alatt)... elmesélte a barátnőjének, aki szintén kapott az ötleten. ..és teszem hozzá, értelmes emberek, akik sosem csórtak otthon semmit... mondjuk lehet a nagy biztonsági intézkedések miatt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!