Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Termőföldet örököltünk, nem...

Termőföldet örököltünk, nem tudjuk eldönteni, hogy eladjuk-e vagy sem, a föld bérlője nem fizet szerződés szerint teljesen, de a föld a legjobb befektetés?

Figyelt kérdés

Eladás mellett szól,hogy a a bérleti díj kicsi+a bérlő nem fizeti rendesen a földbérleti díjat, kb. 65%-

t fizeti minden évben,de nehezen tudunk bérlővel bármit is csinálni,mert nehéz lenne újra kiadni,a bérlő teleültette a földet energiafűvel,az meg így ott maradna.

Eladás ellen szól,hogy mindenki akit ismerek,meg mindenhol ezt olvasom és csak ezt olvasom,hogy a föld a legjobb befektetés,tehát pénzügyileg nagyon rossz döntést hoznánk.

Tehát számunkra most a föld a legrosszabb befektetés.

2012. jan. 4. 22:18
 1/8 anonim ***** válasza:
78%

Ne add el! Most nagyon lenn vannak az árak...

Anyukám 20 évvel ezelőtt kapott egy akkor 30.000 Ft-ot érő földet. Ma a környéke már beépült lakóparkkal. Az ismerősünk ugyanakkora földterületet 64 milláért adott el a közelében!

Sajna pont jött a válság, pedig tervek már voltak, hogy ott is lesz lakópark. 2 éve 7 millát kifizettek volna anyunak érte, de mondta, hogy nem sürgős neki az eladás...

Tehát, ahogy máshol is olvastad: a föld a legjobb befektetés!

2012. jan. 4. 22:27
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Tudom hogy nem akartok humanitárius döntést hozni egy pénzügyi kérdésben, de azt azért megkérdezhetem hogy a bérlő azért nem fizet rendesen mert nem tud, vagy azért mert nem akar?

A föld egyébként akkor jó befektetés ha mezőgazdaságilag kezdvező helyen van és tudsz vele mit csinálni, nem mellesleg esetleg értessz is a műveléséhez. Nem tudom mekkora területről van szó, de én kivárnék és egyenlőre hagynám a bérlőt, had művelje a földet amíg tudja/akarja, a bérleti szerződést vizsgáljátok át és ha találtok érdeklődöt aki többet fizetne akkor gondoljátok meg. Az energiafű miatt nem kell félni, nem fog ott maradni ha nem akarjátok, csak jól fel kell szántani.

2012. jan. 4. 22:30
 3/8 A kérdező kommentje:

1, Bérlő fizetése:Állítólag vOlt olyan, hogy a bérlőt sem fizették ki,erőműbe vitte az energiafűvet, ott meg az erőmű nem fizette ki.Állítólag nem tud fizetni.De ez kétséges,ha jól tudjuk, van pénze.Például sok földet bérel a környéken.Ha nekem nincs pénzem,nem bérelek sok földet

2, Mezőgazdasági elhelyezkedés: mezőgazdaságilag annyira nincs kedvező helyen, a Keleti országrészben van,és ha jól tudom,Budapest környékén illetve az osztrák határnál magasak az árak

3, Műveléshez nem értünk

4, Lehet találunk érdeklődőt aki többet fizetne,csak mi a garancia,hogy ő valóban korrektül,szerződés szerint fizet?

Ráadásul gondolom energiafűvel bevetve, nehezebb kiadni.Az eladás miatt ez ügyben már érdeklődtünk,többen nem örültek,hogy energiafűvel van bevetve

Amikor még nagymamám volt a tulajdonos,és nem örököltük meg,volt bérlő,aki semmit sem fizetett neki,csak a szemébe nevetett

2012. jan. 4. 22:50
 4/8 anonim ***** válasza:
56%

"Eladás ellen szól,hogy mindenki akit ismerek,meg mindenhol ezt olvasom és csak ezt olvasom,hogy a föld a legjobb befektetés,tehát pénzügyileg nagyon rossz döntést hoznánk."

Ki mondja?

A fontosabb kérdés, hogy miért mondja?

Mik az érvek?

Szerintem meg a föld a legrosszabb befektetés. Ki van szolgáltatva az időjárásnak, a hipermarketek tönkretették a mezőgazdasági piacot, kis területen nem művelhető meg gazdaságosan, de nagy területen se, ha nem értesz hozzá, meg nincsenek meg hozzá a gépek.

Tessék, most már legalább hallottál olyan véleményt is, hogy a föld a legrosszabb befektetés.

De én legalább indoklást is írtam hozzá, nem csak azt, hogy "mindenhol ezt olvasom".

2012. jan. 4. 23:25
 5/8 A kérdező kommentje:
Az érvek a következőek: a termőföld ára jelentősen emelkedett 2011-ben is, azt olvasom,hogy 20%-al, illetve azt személyesen is láttam,hogy 2011-ben növekedtek a földárak azon a környéken is,ahol nekünk is van földünk,hiszen egy ottani földet, jóval magasabban adtak el,ahhoz az árhoz képest,amely az interneten több helyen olvasható,a környékbeli árakra, az előző évekre vonatkozóan
2012. jan. 5. 10:30
 6/8 anonim ***** válasza:
56%

No igen, ez valószínűleg azért van, mert arra játszanak, hogy lejár a külföldiek termőföldvásárlási tilalma, és majd a gazdag németek meg stb. megveszi a magasabb áron is.

Ugyanakkor náluk is válság van, és nem biztos, hogy majd pont magyar földet akarnak majd venni ilyen helyzetben, ha lehet is.

2012. jan. 5. 10:38
 7/8 A kérdező kommentje:
Lehet náluk is válság van,azt nem tudom,azt tudom,hogy a földárak 20%al emelkedtek Magyarországon 2011ben, és további jelentős áremelkedést vár minden ismerősőm illetve az interneten is csak ilyet olvasni
2012. jan. 5. 18:08
 8/8 rugorm ***** válasza:

Eladni? Ha az enyém lenne, nem adnám el senkinek.

Nagyon nagy pénzeket fel lehet venni az állam bától úgy, hogy vissza téríteni azt nem kell!

2013. máj. 8. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!