Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit jelent az egyén szempontjá...

Mit jelent az egyén szempontjából az államcsőd?

Figyelt kérdés

Ha egy állam csődbe megy, akkor az egyén szempontjából ez mit jelent? Nem lesz benzin meg kenyér? Senki nem fog dolgozni? Vagy mindenki dolgozik tovább, csak nem kap fizetést?

Argentínában ez hogy zajlott?

2012. jan. 2. 16:52
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Kedves 7-es válaszoló!

Köszönöm szépen a rendkívül hasznos, és a kérdésemet minden szempontból maradandóan és teljes értékűen kielégítő válaszodat. Ettől aztán sokkal okosabb lettem.

Nem végeztem semmilyen gazdasággal kapcsolatos iskolát, a közoktatásban pedig a pénzügyi ismeretek még annyira sem képezik az oktatás részét, hogy egyáltalán mit jelent az hogy bank, mit jelent a kamat, és mi az a csőd.

Innentől kezdve mégis honnan a frászból kéne tudnom mi van államcsődkor?

Nem hinném egy az államcsőd egy olyan dolog, hogy az állam bejelenti egyik pillanatról a másikra hogy csőde ment, eltelik 3 hét és az ország már csak halottakkal van tele. Márpedig sok eddigi válaszoló szerint igen. Szerintem pedig nem.

A csődnek vannak előjelei, ez nem olyan hogy ma még hű de jól megy minden, holnap meg bumm, csőd van. Egyre romlik a helyzet, aztán egyszer csak beüt a csőd...

A csőd - szerintem - vagy szándékosan következhet be (valaki direkt módon csődbe viszi (láthatóan Mo esete)) vagy pedig egy olyan hirtelen és valóban váratlan fordulat miatt, amire ép ésszel nem lehet számítani (pl.: egy almatermesztőnek 4 éven keresztül elveri a termést a tavaszi fagy, vagy az uborka pánik miatt a termelőre rárohad több tonnányi ubi...)

Országok esetében szerintem ilyen nagyon hirtelen dologról nem beszélhetünk, a szándékos csődbe vivés már sokkal inkább valószínűbb forgatókönyv.

Gondolom ilyen esetben arra is gondolnak, hogy mi van ha ténleg csődöt kell jelenteni, mit is tehetnek, mit fog fizetni az állam és mit nem?

2012. jan. 3. 20:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!