Mit jelent az egyén szempontjából az államcsőd?
Ha egy állam csődbe megy, akkor az egyén szempontjából ez mit jelent? Nem lesz benzin meg kenyér? Senki nem fog dolgozni? Vagy mindenki dolgozik tovább, csak nem kap fizetést?
Argentínában ez hogy zajlott?
Ez szép és jó, de mit jelent ez az én szempontomból?
Másnap már nem lesz munkahelyem? Vagy lesz, csak nem fognak kifizetni? Vagy kifizetnek, de semmit sem tudok venni belőle?
A hagyományos "sztereotípiákon kívül" tudna adni valaki értelmes választ?
Nem hinném hogy Argentínában éhen haltak volna az emberek...
Nemvagyok egy marhanagy szakértő, de józan ésszel is értelmesebb választ adok mint elődeim.
Nos, agyaljunk, nyílván ha a forint keveset ér és minden gáz, akkor a külföldi cégeknek nemrossz hogy keveset kell fizetni és van bőven munkaerő, nemhalhacc éhen, lesznek munkahelyek, pl a tesco nem magyar cég, inkább külföldi tulajdonban levő cégek vannak, max lehuzza öket az állam az adóval de hamár ittvannak nemmennek el, és ök fizetnek mert keveset kell, pl xy cégnek van évi 1M USD bevétele, és a ft fele annyit érne az államcsődtöl akkor neki jobblenne mert kevesebbe kerülni a cég fenntartása stb., ezért ráakadna az állam h kiaknázza valamennyire.
Meg annyit hogy ha nagyon félted a pénzed, akkor kösd le egy svájci bankszámlán vagy vegyél aranyat és ásd el a kertbe XD.
De azért annyira nemvalószínű hogy államcsőd lesz.
Ha mégis vlaaki dacol eme kijelentésemmel amit könnyű elképzelni akkor!!:
Mennyen el egy brokercéghez, tegyen shortot a forintra, mondjuk atőkéje 20xosával pl USD/HUF-ban és ha csődbemegy az állam, nos akkor nagyon gazdag lesz.
De amig annyira nemhiszitek hogy csődlesz hogy tegyetek is valamit a hasznosítására ne irogassátok, mert a legtöbb esetben azért romlik vagy javul egy deviza exrém méretekben mert bepánikolnak és pl nemmernek a forint mellett kereskedni.
Mostis nemis tudom talán 315ft egy euró, ha nemsipákolna mindneki h csőd akkor sokkal nyugodtabban kereskednének az ellenkező iránybais.
Még annyit hozzáfűzök hogy én nemvagyok szakértő, sőőőt...
Szóval ne oltsatok nagyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!