Bogyo110 kérdése:
Tgyás? Gyed? Gyes? Mire leszek majd jogosult?
Figyelt kérdés
tervezük a második babucit babánk most 11 hónapos és nem szeretnénk nagy korkülömbséget köztük!de nem igazodok el a tb utvesztőiben .első terhességem előtt folyamatossan volt 10 évig munkaviszonyom igy kaptam minden ellátást de nemtom hogy hogy lessz ez a második babánál mire számithatok kapok e tgyást ujbol aztán gyedet? meg hogy azt miböl számolják majd ki?Ha valaki volt már igy kérem segitene? ja és nemsokára az a cég ahol dolgoztam szülés előtt felszámolás alá kerül!2011. dec. 26. 22:15
1/3 anonim válasza:
ha nem számolják fel a céget és a pici 2 éves koráig meglesz a picurka akkor minden változatlan marad, ugyanannyi gyed és tgyás.
ha 3 éves kora előtt, tehát gyesbe szülsz akkor elméletileg minimálbér lesz alapja a következő tgyásnak és gyednek, de számít, hogy mennyit vagy gyesen vagy ugye elmehetsz táppénzre.
ha meg megszűnik akkor a gyerkőcöd 2 éves koráig járni fog neked a gyed méltányossági alapon, de a kistesóra már csak gyes fog járni mivel őt már munkaviszony nélkül fogod szülni
2/3 A kérdező kommentje:
Na igy most már értem !Nagyon szépen köszönöm!
2011. dec. 26. 22:39
3/3 anonim válasza:
Akkor is kaphatsz TGYÁSt és GYEDet, ha az igénylésükkor álláskeresési járadékban részesülsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!