Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Kölcsön visszafizetése ügyében...

Kölcsön visszafizetése ügyében hogyan járjak el, ha biztosra akarok menni? Milyen papírt írassak?

Figyelt kérdés
Elég, ha széttépetem vele az eredeti kölcsönszerződést? Készpénzben szándékozom visszafizetni, nem átutalással, tehát ennek jegyében kérném a válaszokat. Köszönöm szépen!
2011. dec. 22. 20:42
 1/3 anonim ***** válasza:
Te tartozol, és most fizeted vissza? Akkor olyat írjatok, hogy elismeri, hogy x napon te visszafizettél neki mindent és nincs tartozásod felé. Az utalás vagy kp az mindegy ebből a szempontból. De ha az eredeti kölcsönszerződésben benne van a visszafizetési dátum, akkor csak írjátok rá mindenki példányára, hogy vissza van fizetve, plusz aláírás.
2011. dec. 23. 10:30
 2/3 A kérdező kommentje:

Igen, én tartozom, és most fizetem vissza. Az eredeti kölcsönszerződést két tanúval írattuk alá. Ha a kölcsönszerződésre az alábbi kiegészítést írjuk rá "Én, a kölcsönadó, ... (szig. szám: )elismerve kijelentem, hogy a kölcsönvevő , ... (szig.szám: ). év . hónap . napján készpénzben visszafizette nekem fennálló teljes tartozását, X00 Ft-ot, azaz iksznullanulla forintot, és ezzel maradéktalanul teljesítette követeléseimet.

Kelt: ...., .... év .... hónap .... napján.

Név Név

aláírás aláírás" - Az elég-e, jó-e, és kell-e hozzá tanú?

2011. dec. 23. 12:57
 3/3 anonim ***** válasza:
Legjobb pedig az átutalás lenne, a közlemény rovatban feltüntetve a kölcsönszerződés dátumát és hogy ez annak a visszafizetése. Azt nem tudná letagadni senki.
2011. dec. 23. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!