Miért van sok ilyen termék (rendelés) a neten?
Nekem már kellett 1 vagy 2 kis könyvecskét is rendelnem netről, mert kellett a munkámhoz. De sajnos ezek a kis könyvek olyanok voltak (külön külön rendeltem, nem egybe, és nem egy időpontban) hogy maga a könyv olcsóbb volt mint a szállítási költség.....
Tehát a könyv volt kb 400 FT a szállítás meg egy ezres.....Ha nem lett volna rá nagyon szükségem akkor végigjártam volna 20 könyves boltot is (vagyis ha ráértem volna).
Mi értelme van annak hogy a szállítási költség többe kerül mint maga a termék?
Mert pl néztem osztrák könyvesboltokat is, ott az van hogy (forintba átszámolva) 900-100 FT-os rendelés alatt és 10ezer FT-os rendelés fölött nincs szállítási költség.
Most ez csak egy példa volt amit láttam.
Veletek már fordult ilyen elő hogy maga a könyv (vagy természetesen más termék) olcsóbb volt mint maga a szállítási költség?
Szerintem tök érthető, hogy a szállítási költség annyi, amennyi, tekintve hogy a futár nem viszi ki olcsóbban. Innentől neked mint vásárlónak kell eldönteni, hogy megéri-e a temék a plusz pénzt.
Én elég spórolós vagyok, ezért inkább személyesen szoktam átvenni, ha rendelek valamit.
Persze, szerintem már mindenkivel előfordult (aki napi szinten használja, és él az internet adta lehetőségekkel)
Hogy mi értelme van?
Nem kell órákat buszozni, belvárosban parkolóhelyet keresni-és fizetni-. Gyakorlatilag ki sem kell lépned a lakásból. Kényelmes
Ahogyan te is írtad: KELL valami és NINCS IDŐd rohangálni érte.
A szállítási költségen csak a vevő tud spórolni, oly módon, ha személyesen veszi át. A posta és a futár díjai fixek.
Ha elég sokat rendelsz egyszerre, akkor a disztribúció egy részének kihagyásából származó haszon nagyobb mint a szállítási költség.
Szállítási költség gyakran akkor is van, ha nem interneten rendelsz. Benzin vagy buszjegy. Ezenkívül időráfordítás, kényelmetlenség, (terméktől függően) cipekedés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!