Bepereltek segíts! SÜRGŐS! Mit Tegyek?
Figyelj, nem vagyok jogász, de ez így biztosan nem szabályos! Ha el akarják venni az autót, bizonyítsák be, hogy nálad volt a gyerek, és ezért nem fizetsz gyermektartást. Ha sikerül, akkor meg azt bizonyítsák be, hogy kaptál levelet (ehhez általában kérnek alárást). A lényeg az, hogy ami nem történt meg, azt elvileg nem is lehet bizonyítani... Még ha meg is történt, akkor sem tudják, csak biztos szemtanúkkal bizonyítani hogy a gyerek nálad volt. Pertől meg nem kell félni, engem speciel 20 szor pereltek be, abból 19-et megnyertem, lévén Nem tudak semmit rámbizonyítani... Ez a lényeg, hiába vádaskodnak, ha egyszer nincs írásos (tehát nem írtál alá levél átvételi papírt) bizonyíték, nem ítélhetnek el... De egy Jó ügyvéd is ajánlott, aki tud segíteni ilyen helyzetben!
Ha pedig nyertek, akkor általában a másik fél fizeti a perköltséget. Ha meg ennek ellenére elvitték az autót (bizonyíték nélkül) akkor pereld be a behajtókat, vagy aki intézte lopás/indokolatlan behajtással, de ebben is kérd ügyész/ügyvéd segítségét!
Remélem segítettem
Először is a gyámhatóságal kéne felvenni a kapcsolatot, és jelezni, hogy immáron másodszor dobta ki a gyereket a kedves anyuci.
Ha nincs semmi értesesítés, akkor nem jogos, hiszen mégha bírósághoz fordul is az elmaradt gyerektartás miatt, azok is küldenek felszólítást, csak utána van végrehajtás. Erős a gyanum, hogycsak vami nem hatósági végrehajtó erősködik, azt meg el kell hajtani a fenébe. De mindenképpen igen hamar keress egy ügyvédet, mertha ráhagy a dolgot, akkor megszívhatod, már így jócskán elkéstél.
1./ Azonnal keress egy jó ügyvédet!!!
2./ Azokra a hónapokra, amikor nálad volt a gyerek, nem vagy köteles gyerektartást fizetni, mivel abban az időben te tartottad el a gyereket, sőt ezekre a hónapokra még a gyerektartás is neked járna (vagyis ez a gyerekre jár, az a szülő kapja, akinél a gyerek él!)...
3./ Próbálj mindent összeszedni, ami bizonyítja, melyik hónapokban volt nálad a gyerek!!!
4./ Azonnal keresd fel a Gyámhatóságot is és jelentsd be : mely hónapokban élt nálad a gyerek, mikor dobta ki a gyereket a kedves anyuka, stb...
ÜGYVÉD!!!!!!
...Bocsi, javítok :
2./ ...ezekre a hónapokra még a CSALÁDIPÓTLÉK is neked járna (vagyis a gyereknek...)
Még annyit kifelejtettem, hogy azokra a hónapokra, amikor a gyerek nálad volt, akkor a kedves anyukának kellett volna gyerektartást fizetnie neked, nemhogy még ő követelőzzön!...
Ügyvéd + gyámhivatal
+ tanúk,mert azok nélkül semmit nem érsz.
a bíróság kinek ítélte?
meddig hagyták, hogy nálad legyen?
Milyen papírja van a végrehajtónak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!