Be lehet perelni valakit a következőért?
3 hétig dolgoztam egy magánvállalkozónak, be volt ígérve a szerződés is, de úgy döntött a munkaadó hogy mégsem foglalkoztat, de kifizet, 30.000 Ft-ot mondtam neki, de most nem akarja kifizetni, már egy hónapja tartozik.
Milyen jogcímen perelhetném be?
Van esélyem megnyerni a pert?
Ja, hogy ő mégiscsak a munkáltatód volt akkor?
Mert a próbaidő az munkaviszonyt jelent, viszont ahhoz meg írásbeli munkaszerződés kéne... Persze most már mindegy.
Az e-mailes levelezés nem ér semmit, írj rendes levelet, postai úton, ajánlott vagy tértivevényes küldeményként küldd ki a fizetési felszólítást!
Így is a fizetési meghagyás lenne a helyes lépés szerintem, de a legjobb lenne konzultálni egy ügyvéddel a konkrét esetedről és lehetőségeidről. (Akár munkaügy bíróság)
Ügyvéd lesz, holnapra meg is beszéltem egy találkozót, köszönöm.
Telefonban a röviden ismertettem a tényállást, azt mondta vigyem be a meglévő anyagokat is, de nem reménytelen a dolog.
Majd holnap délután írok mire jutottunk
HA be tudják hajtani, akkor megkapja, ráadásul késedelmi kamatokkal együtt.
(De azért érdemes előtte ügyvéddel konzultálni, hogy megmondja: van-e esély, és elkezdjék-e az egészet.)
Naponta csinálunk ilyet, és - bár elég hosszadalmas, és igen, az elején kell fizetni az eljárásért - sokszor sikerül visszaszerezni a pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!