Be lehet perelni valakit a következőért?
3 hétig dolgoztam egy magánvállalkozónak, be volt ígérve a szerződés is, de úgy döntött a munkaadó hogy mégsem foglalkoztat, de kifizet, 30.000 Ft-ot mondtam neki, de most nem akarja kifizetni, már egy hónapja tartozik.
Milyen jogcímen perelhetném be?
Van esélyem megnyerni a pert?
1. Nincs szó "munkaadóról", se "munkaszerződésről", ezt vállalkozási szerződésnek hívják.
2. A szerződés szóban vagy ráutaló magatartással is létrejöhet, ami itt meg is történt, szóval attól, hogy nincs írásbeli szerződésetek, még volt szerződés köztetek - más kérdés, hogy így nehezebb a tartalmát bizonyítani, de szerintem a tanúk és a létrejött termék a szerződés meglétére épp elég bizonyíték.
3. Állítottál ki számlát? A megbízó befogadta azt? Felszólítottad a lejárt fizetési határidőt követően legalább kétszer?
4. Ha a fenti kérdésekre bármelyikre nem a válasz, akkor ebben a sorrendben mindennek meg kell történnie, ezután pedig:
5. Fizetési meghagyásos eljárás indítása közjegyző előtt vagy ügyvéd segítségével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!