Mennyit lehet keresni a data.hu-val valójában?
Az oldalon 120 ezret írnak havonta, de szerintem a tizede sem jönne össze egy átlagfeltöltőnek.
Ha van data.hu-s fiókod, elmondod, hogy mennyi fájlt töltöttél fel és mennyit keresel átlagosan havonta?
Nos, szeretnék több tévhitet is eloszlatni... A data oldallal ellentétben itt nem a letöltések száma után kapod a "data kreditet". A partner program lényege teljesen más... itt a megosztáson van a hangsúly, nem a letöltők számán. Ahogy az oldal is írja: "Minden olyan prémium előfizetés összegének 30%-a a Tiéd, amelyet a te ajánlásoddal, vagy a te linkjeid hatására végeznek el a data-n.
A partneri rendszerben a partnert a linkek végén található partneri azonosító segítségével tudja beazonosítani a rendszer. Ha a rendszer talál partner azonosítót (pid-et) a linkben, akkor ezt eltárolja egy sütiben (cookie) a felhasználó böngészőjében (felülírva a meglévőt, ha volt már korábban eltárolt partner azonosító). Az elhelyezett süti élettartama minden esetben 3 óra. Hasonló a helyzet, ha valaki egy olyan weblapra látogat, ahol partnerünk elhelyezte az őt azonosító kódot (egy iframe-t, amit partnerünk az adatlapjáról másolhat ki, és illeszthet be weboldalába). Ebben az esetben a süti elhelyezése a partner weblapjának megnyitásakor történik meg. Ha történik egy érvényes előfizetés a data oldalon, akkor rendszerünk az elhelyezett süti alapján tudja beazonosítani, hogy az mely partnerünk hatására történt meg. Az előfizetési folyamat végén a rendszer megnézi, hogy található-e partneri azonosítót tartalmazó süti. Ha talál ilyet, akkor az így beazonosított partner részesül a meghatározott kedvezményekben."
Röviden annyit tesz, hogy aki a Te linkeden keresztül vásárol prémiumot, annak az előfizető által befizetett összegnek a 30 %-a a Tiéd.
És nem kell, hogy feltétlenül feltöltsél, a data oldalnál még ez sem lényeg. Ahogy fentebb írtam, a megosztáson van a hangsúly. Tehát tök mindegy, ki töltötte fel a fájlokat, ha a linkek után a Te partneri azonosítód szerepel, akkor Neked vándorol a részesedés.
A 120.000 Ft valóban egy kissé túlzás az oldal részéről, ennyit nem igazán lehet reálisan keresni vele...
És ahogy az előttem szóló is írta, nagyban befolyásolja a kereseti lehetőséget az is, hogy milyen kapcsolataid vannak warez terén. A nagyobb ismertebb feltöltők, valamint oldal tulajdonosok egy kicsit helyzeti előnyt élvezhetnek, de hozzáteszem, nem feltétlen igaz ez...
Egyébként visszatérve a keresetre, itt látható az én utolsó 3 havi "egyenlegem". (Ahogy írva is van, 1 Data kredit 1 HUF-nak felel meg):
Akit esetleg jobban érdekel a téma, az megkereshet privát üzenetben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!