Nincs meg ebben az évben az 1 hónap munkaidőm, pár napon múlik. De sehol semmi munka, még az önkéntes központból is elküldtek hogy "sajnáljuk. " Mit tehetnék?
Nem ebben az évben kell meglennie a 30 napnak, hanem a felülvizsgálatot megelőző évben.
Tehát ha a te foglalkoztatás helyettesítő támogatásodat március elsején vizsgálják felül, akkor március 1-ig kell meglennie a 30 napodnak.
Ha arra a 7 napra nem tudsz alkalmi munkát sem vállalni, akkor jelentesd be magad valamelyik ismerősöddel, nem közeli hozzátartozóddal, akivel nem élsz egy háztartásban háztartási munkára. Az is beszámít a fogl.h.támba.
Havi egyszeri ezer forintos regisztrációs díjat kell fizetni, adó és járulékmentes.
Én úgy tudom, az nem változtat semmin, hogy közben megváltoztatták a segély nevét,a névváltoztatás csak azt a célt szolgálja, hogy olyankor erre hivatkozva lecsökkenthessék a segély összegét :/
Nos, akinek például Március 1.-én kell felülvizsgáltatnia a segélyét, annak Márc. 1.-ig kell összekaparnia a 30 napot valahol.
Tudom, hogy még önkéntes munkát is nehéz találni, már ingyen sem nagyon kell az ember, mert jaajj, azzal sok a regisztráció!Szóval, ha még nem késtem el nagyon a válasszal, próbálj valakinél háztartási munkát vállalni ;)
Például idős szomszédnál, vagy valaki rokonnál.Ha beírod a google- be, hogy "háztartási munkavállalás szabályai", ott minden tudnivalót megtalálsz.Nem egy bonyolult dolog és el kell, hogy fogadják.Én hetekig jártam, a hivatalokat, hogy kiderítsem, elfogadják-e, de végül nagy nehezen megkaptam az igen választ, szóval a háztartási munka lehet a megoldás, ha nem találsz mást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!