A helyemben mit kezdenétek ezzel a félretett 650 000 Ft-tal?
20 éves lány vagyok, másodéves egyetemista (közgázra járok). A szüleim az egyetem előtt adtak 650ezer Ft-ot, amit betétbe lekötöttem, azóta is kamatozik a bankban. Azonban szakmai cikkeket, véleményeket olvasgatva egyre bizonytalanabb vagyok, érdemes-e forintban tartogatnom a pénzem. Mivel az osztrák határ mellett élek, így gondoltam az euro-ra való beváltáson is. Jó-jó euro-válság így meg úgy, de az euroban lévő pénzem soha nem fog köddé válni, egyetem után is a rendelkezésemre fog állni (különösen az osztrák határ mellett), azonban a forint...?! Ki tudja, azzal mi lesz, tavaszra sokan rosszat jósolnak az országot illetően. Most pedig, hogy lement az euro, 303Ft-ért tudnám váltani, ez az utóbbi időkben elég jó árfolyam.
A másik verzió esetleg még az lenne, hogy az egyik részét a pénzemnek euroba váltom, a másik részét pedig vagy egy más valutába (pl norvég korona) vagy marad forintban. A lényeg számomra az, hogy az érték megmaradjon, hogy 2 év múlva, az egyetem után, kikerülve a nagybetűs életbe is meglegyen ez a pénz kezdőtőkének, és az, hogy ennek a pénznek legalább egy része számomra azonnal használható legyen, ha kell.
Szóval, ki mit javasolna? Elsősorban hozzáértők véleményét kérem, de mindenki válaszát szívesen fogadom.
ne euro,instabil...
olyan valutat nezz(monduk angol font...)ami stabilan tartja az erteket...vagy arany...
esetleg forgasd meg,ha van ra lehetoseged...
Nem éri meg euróra átváltani. Az euró lesz még 280-270 is évek múlva, akkor a te pénzed kapásból 10-15%-kkal kevesebbet fog érni.
De egyébként ha a szüleid tudtak adni 650 ezret, akkor szerintem nem lesz pénzügyi gondod 5 év múlva sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!