Eladtam vaterán egy AK-47-es Air soft fegyvert és most a
vevő visszaköveteli a pénzét garancia néven. Mi legyen
most?
Figyelt kérdés
A termékről kérdezte, hogy van-e valamilyen hibája, én mondtam h csak a tus lett megragasztva. Aztán az árát lealkudta 19-ről 16-ra postával együtt, magyarul én fizettem neki, hogy megvegye olcsóbban. Aztán amikor megkapta a csomagot, jött az e-mail, hogy élne a visszafizetési garanciával, mert potyognak ki a csavarok, meg szétesik az egész és utaljam vissza a 16 000Ft-ot amit fizetett plusz a postaköltséget ami 1050 ft. Na már most mikor én feladtam nem volt ilyen baja, hogy kiessenek a csavarok meg minden. Megfenyegetett, hogy eljön és megkeres és Polgári Perrel is fenyegetett, ha nem fizetem ki neki azt a 17 050 ft-ot. Szerintetek mit lehet ilyenkor tenni? Ne írjak neki? És ha visszautalom neki a pénzt, akkor lehet hogy megtartja a fegyvert és jól át is lettem vágva.
tegyél rá magasról. miért nem vette át személyesen? használt cuccot vett magánembertől, miféle garanciáról beszél? írj vissza neki, hogy pereljen.
2011. dec. 4. 13:18
2/11 A kérdező kommentje:
De képet is raktam fel, ahol láthatta, hogy a tus ragasztva van....
2011. dec. 4. 13:18
3/11 A kérdező kommentje:
Én is ezt írtam :D De az apoén, hogy írja h nincs pénze és utaljam vissza neki. Mondtam neki, hogy nem. Erre írja h perelni fog. Megnéztem az árakat :D Hát szerintem se fog, max ha megnyeri a lottót :D
2011. dec. 4. 13:19
4/11 tetro válasza:
nem hogy értelmetlen perelni, de jog alapja sincs. magánszemélyként használt termékre nincs garancia.
2011. dec. 4. 13:20
5/11 A kérdező kommentje:
Köszi.
2011. dec. 4. 13:30
6/11 anonim válasza:
Esetleg azt felajánlhatod neki, hogy ha kifizeti a postaköltséget, ami 2x1050 Ft, akkor visszautalod a maradék pénzt. De amúgy nem vagy rá köteles, perelni biztosan nem tud.
2011. dec. 4. 13:50
7/11 anonim válasza:
hogyne tudna perelni...és a jogalapja is meg van rá, ha nem a leírásnak megfelelő volt a meghirdetett áru
kérdező, ha a leírásnak teljes mértékben megfelelt az eladott áru, akkor nem tartozol neki semmivel, ha viszont nem, akkor köteles vagy visszavenni
2011. dec. 4. 14:52
8/11 anonim válasza:
Alapfelállásban minden interneten vásárolt termékre van 2 hetes elállási idő. Ha magánemberként adtad el, akkor is. Ebben az időszakban követelhetik vissza a pénzüket, cserébe vissza kell küldeniük az árut.
Tehát az ügymenet a következő lenne: ő visszaküldi az árut, te megkapod, utána visszautalod az áru értékét (a postaköltséget nem). Mindketten elbuktátok a postaköltséget 1-szer, te pedig hirdetheted újra.
Ez az elmélet. Gyakorlatilag nem hiszem, hogy 16ezer Ft-ért perelni fog (a saját ügyvédi költsége többe kerülne).
2011. dec. 4. 16:22
9/11 anonim válasza:
"Alapfelállásban minden interneten vásárolt termékre van 2 hetes elállási idő. Ha magánemberként adtad el, akkor is."
ne beszéljél már hülyeségeket
1 8 nap az elállási idő
2 nem vonatkozik magánemberekre
3 csak kereskedelemre vonatkozik, az online aukció NEM kereskedelem
2011. dec. 4. 16:25
10/11 anonim válasza:
Mondd meg neki, hogy levonod a posta költséget, küldje vissza az árut aztán megy a maradék pénz. Engem pár éve 100ezer forinttal vertek át volt rendes számla, de az ügyvéd ara is azt mondta nem éri meg pereskedni érte
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!