Ha ajánlott levél eltűnik, mit kell tennem?
Én adtam fel egy csomagot ajánlott levélként, és a címzett nem kapta meg. Így még nem jártam. Segítsetek.
Ha valaki járt így, meglett?
Igen, jártunk így.
Kerestetned kell a csomagot a feladóvevény szerint.
Bemégy arra a postára, ahol feladtad, viszed a feladóvevényt és keresteted.
Valószínűleg fenn van a posta honlapján, hogy mikortól és milyen módon lehet kerestetni.
Ajánlott levelet megpróbálják átadni, ha otthon van a címzett, de ha nincs, egyszerűen be szokták dobni a postaládába, mint egy simát. Onnan meg az halássza ki, aki akarja, vagy más postaládájába is dobhatják.
Szokjál le az ajánlott levélről, ha az a célod, hogy biztosan megkapja a címzett!
Az ajánlott levél egyvalamire jó, hogy te azt tudjad igazolni, hogy feladtad a levelet. Arról ott van a "blokk". Te feladtad, kész, annyi.
Ha az is a célod, hogy a kézbesítést is visszaigazolják neked, akkor csakis tértivevényes levelet küldjél, ne ajánlottat!
Na, azt csakis a címzettnek adják át, nem dobják bele postaládába, és csak úgy adják oda neki, hogy aláíratják vele a tértivevényt az átvételről, amit visszaküldenek hozzád.
"Ajánlott levelet megpróbálják átadni, ha otthon van a címzett, de ha nincs, egyszerűen be szokták dobni a postaládába, mint egy simát. Onnan meg az halássza ki, aki akarja, vagy más postaládájába is dobhatják. "
Olyan postaládában nem helyezheti el ahová harmadik személy hozzéfér, illetve akár más okból az kieshet, kivehető. ( Posta szabályzat. )
Ilyen esetben kötelező a postásnak otthanyni értesítőt, hogy hol mikor és meddig veheti át a küldeményt.
Reklamálni a feladó vevény alapján bármely postahivatalban, vagy a posta honlapján is belépve megnézheted.
Ugye nem Soltra küldted?
Utolsó, az lehet, hogy a szabályzat szerint nem helyezheti el, de attól még faszán be tudja dobni pl. a szomszéd postaládájába.
Ezt onnan tudom, hogy volt már, hogy a szomszéd adott ide ilyet. :P Most ha nem vagyunk jóban, szét is tépheti.
És akkor ki tudja, hogy hány ilyet dobálnak be összevissza a hülye postások.
Én ami fontos, azt csakis tértivevényesen küldöm. Azzal igazolni tudom később bármikor, hogy átvette, mert ott van az aláírása, aztán akkor magyarázzon, hogy nem kapta meg.
hetedik vagyok:
levélpostai küldemény esetén a kártérítés a feladási összeg 15-szöröse.
Nyolcadiknak: nálam is volt olyan, nem véletlen a Solt kérdés, a 4 cm vastag küldeményt, fém tartalom, berakta a postás a 3 cm széles levelesládába. Állítja a postás! A posta helyi fiókjába bevitte a címzatt a postaládát és megkérte a posta vezetőjét, hogy ugyan már tegye bele a küldeményt. A küldemény soha nem ért oda! Reklamálni másnap reklamáltam.
A levélpostai küldeménybe bármit bele lehet tenni amit a posta szabályzat nem tilt. A küldemény nem csak boríték, hanem doboz alakú is lehet.
Kérdező: a postától kérj kártérítést. Hivatkozva a saját szolgáltatási szabályzatukra. Tisztázd, hogy hol veszett el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!