Mérlegképes könyvelő lehetek úgy, hogy középiskola után csak egy ilyen OKJ-s tanfolyamot végzek el?
Vagy főiskola/egyetem, vagy valami 1-2 éves tanfolyam.
Bizony. Egy időben diplomához kötött volt.
Amikor én végeztem,akkor a diploma egyúttal mérlegképes végzettséget is adott. Tehát felesleges lett volna egy külön tanfolyam még.
Akkor közgáz érettségi után lehetett elvégezni.
"Kell hozzá főiskola? Amikor én végeztem, még nem kellett. Bocs, ha lemaradtam."
Lehet, hogy most már igen, barátnőm 2010-ben végzett és akként dolgozom, tutibiztibiztos hogy nem kellett akkor még.
"A mérlegképes könyvelő képzésben való részvétel feltétele:
-Szakirányú főiskolai, vagy egyetemi végzettség
-Érettségi vizsga (illetve nem szakirányú felsőfokú végzettség), és a következő szakképesítések valamelyike:
pénzügyi tanácsadó, pénzügyi ügyintéző, számviteli ügyintéző OKJ szakképesítések valamelyike, vagy
banki tanácsadó, biztosítási tanácsadó, okleveles pénzügyi revizor, pénzügyi és számviteli szakellenőr, vállalkozási ügyintéző, pénzügyi-számviteli ügyintéző, adótanácsadó, banki szakügyintéző, pénzügyi szakügyintéző, számviteli szakügyintéző, vállalkozási szakügyintéző, képesített könyvelő szakképesítések."
Az előző válaszából is látszik, hogy ha előtte elvégzel valamilyen OKJ-s tanfolyamot - pl. számviteli ügyintéző - akkor nem kell felsőfokú végzettség, az azt megelőző OKJ-hez szintén nem kell.
Tehát a válasz: NEM.
Tehát a válasz: IGEN.
* Javítottam az előzőt, mert rosszul emlékeztem a kérdésre. :) Tehát lehetsz főiskola/egyetem nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!