Mi a teendő, ha pénzért valakinek kölcsönadok valamit, ő pedig nem hozza vissza, vagy hibásan?
Konkrétan számítástechnikai eszközöket adnék kölcsön pár napra, pénzért cserébe.
Én írnék egy szerződést, a vevő aláírná, meg pl személyi igazolványszámával is hitelesítené ( így pontosan kiderülne a személyazonossága) és fizetne előre.
Viszont mi történne, ha úgy dönt, hogy nem veszi fel a telefont, a terméket nem akarja visszahozni?
Vagy esetleg visszahozza, de láthatóan hibásan.
Ilyenkor mit lehetne tenni?( jogilag, nem arra gondoltam, hogy akkor megmutatom neki a baseball ütőmet :) )
Tiéd a pénz!
Ha a megfelelő összeget kéred, még jól is kijöhetsz a buliból.
Hát az enyém a pénzzel az a gond, hogy kb 40.000-res dolgokat adnék mondjuk napi 1000-1500 ft-ért kölcsönbe.
Tehát ha azt mondja, hogy elviszi 3 napra, és fizet 3.000-ret, akkor nekem még 27.000 ft károm van.
Ha egyáltalán nem is hozza vissza, azt speciel fel lehet jelenteni a rendőrségen, nem?
Személy ig. szám, lakcim, anyja neve legyen benne a szerződésben! Feltételeket tisztázd benne, és az esetleges károkra is térjél ki benne.
Letétet nem szeretnek adni az emberek.
Időben nem vissza adni a terméket pedig szeretik.
Rizikós dolog nagyon. Nem csinálnám a helyedben. Legfeljebb olyan embereknek akikben meg is lehet bizni. Teszem azt hogy 5-6 éves vállalkozásnak már oda adhatsz egy projektort. Talán nem nyúlják le...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!