Bárki fizethetne így pin kód nélkül a kártyámmal?!?!?!?!?!?!
Tényleg ennyire egyszerű lenne a dolga valakinek ha illetéktelen kézbe kerül egy bankártya?
Kiegyenlítettem a teszvesz tartozásaim, ehhez kipróbáltam a bankártyás fizetést. Még csak nem is kellett megadnom a pin kódom, elég volt az a 3-4 adat, amit a kártyámról bármelyik hülye leolvas.
igen, internetes vásárlásoknál!
ott bárhol, paypal-on is, nekem iléyen esetekre van NET számlám (otp-nál)
2 számla van, 1 rendes (amire pl fizud jön),
ehez fizikai kézzel fogható bárhol használható bankártya van
a másik egy kis papirfecnis(átlátszos, amin a kártya adatok vannak, (virtuális másik bankkártya, de müködő.)
erre kiutalod 7*24 orás utalással az összeget amennyit fizetni akarsz neten pl, és akkor azzal fizetsz, nem a mindennapi használatos kártyáddal. Így nincs esélye annak hogy illetéktelen személy leemel vásárlásnál egy nagyobb összeget a megfelelő kártyainformációkkal.
a netes vásárláshoz használandó számla+kártyán épp annyi pénz van mindig amennyi kell +pár száz ft :)
mind a kettő élő bankszámla!
2 fő ellenőrző a kártya lejárati dáutma és a 3/4 számjegyü CVV kód (ez egy két helyen tér csak el hogy 3 vagy 4)
gondolom lesz még válaszolód :)
Ezert kell figyelni hogy soha ne add olyan kezebe akiben nem bizol meg. Pl egy bolti elado siman meg csinalhatna hogy rogziti a telefonjat a pultnal es mikor el veszi a kartyat eleg csak meg forgatni elotte hogy latszodjon mind a ket oldala, ugy csinal mint ha benazna kicsit aztan lehuzza es fizetsz. Fel ev mulva meg lekezdik hasznalni a akrtyadat:)
Internetes fizetesnel soha ne adj emg a kartya adataidat semmilyen oldalnak csak olyan helyen fizess ami egy altalad is ismert bank online fizetesi oldalan kereszult keri a penzed vagy paypal es egyebn erre kitalalt eszkozokkon keresztul (no meg a fentebb emlitett internet kartya)
Amugy ezeket a vissza eleseket eleg konnyen ki lehet nyomozni, ezert viszonylag ritkak.
Egyik ismerősőm(nő) neten vett valamit
nem sokkal később pedig egy külföldi lottózó oldalon használta más a kártyáját.
Tehát ez az OTP-s netszámla, (így hívják), neked megoldás lehet :) de otp direkt mindenképp kell mellé hogy tudj rárakni megfelelő összeget, így nincs az hogy illetéktelen(bárhol is használod a kártyád adatait, leemeli a teljes pénzed, ameddig tud vásárolni vele. közben lehet kikerül valami warez fórumokra a kártyád adatai vagy egyéb helyre, ugyan úgy veszélyt jelent. és érdemes sms értesítést kérni minden kártyahasználatra, határ az 0 ft legyen, tehát ne ilyen 10-20 ezer ft felettire állítsd be, hogy csak akkor küldjön sms-t hanem mindig, nekem ígyvan, igaz kicsit megnövekszik a "küldött sms" díja,de legalább látod mikor van mozgás vagy illektételen használat, pl sikertelen vásárlásnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!