Aki még nem dolgozott soha, és várandós, az jogosult valami juttatásra havonta?
Figyelt kérdés
Nem rólam van szó, hanem az unokatesómról. 19 éves.2011. szept. 28. 20:06
1/14 anonim válasza:
Csak az alanyi jogon járos GYES-re ami 28500ft és persze majd a családi pótlék ami 12000ft körül van.
2/14 anonim válasza:
ha fizetnének, akkor mindenki terhes lenne :))
ha már munka nincs...
3/14 A kérdező kommentje:
Köszi.
2011. szept. 28. 20:10
4/14 anonim válasza:
Sajnos,egyszerűen nem igazán jön össze hogy jól fizető munka,gyerek,ház,jó férj és hitel nuku...Sz..r az egész úgy ahogy van!Én meg csak eszem a fog.gátlót nehogy jöjjön a baba,mert nem tudnám eltartani...Lassan hét éve már arra várunk,hogy végre nekünk is meglegyen minden,de helyette nincs semmi...szomorú
5/14 anonim válasza:
Érdekes téma, pont a napokban gondolkodtam rajta, hogy fogalmam sincs, hogy működnek a juttatások ilyen esetben. Ha jelenleg 300 a bruttóm és néhány éven belül szülnék, akkor a mostani szabályozás szerint milyen juttatások járnának?
7/14 anonim válasza:
Utolsónak válaszolnám. Ha van biztosítási jogviszonyod annyi amennyi kell, akkor jogosult lennél szülés után terhességi-gyermekágyi segélyre, utána következik a GYED, és van a GYES. GYES-t igényelhetsz szülés után is, akár a terhességi-gyermekágyi segély és a GYED helyett, de bolond lennél, mivel a GYES egy fix "pici" összeg, míg a másik kettőt a bruttó bérek után számolják ki.
GYES-re bármelyik szülő nő jogosult, alanyi jogon. Tehát nem kell hozzá biztosítási jogviszony egy szál se.
8/14 anonim válasza:
Tényleg! Hova lett az a rengeteg válasz???
9/14 anonim válasza:
Gondolom törölve lettek, mert nem a kérdésre válaszoltak. Egyébként, a tgyáson és a gyeden kívül, ugyanazt kapja, mint akinek volt munkaviszonya, sőt talán még biztos kap valami támogatást, mert tanuló.
10/14 anonim válasza:
Nem jár semmi plussz attól, mert tanuló. Viszont a 40 ezer alap jár. Plusz azt hiszem egy vissza nem térítendő egyszeri összeg a szülés után, ami ha jól tudom 60 ezer Ft. de javítsatok ki, ha rosszul tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!