Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan tudok találni egy...

Hogyan tudok találni egy uzsorást?

Figyelt kérdés
Más módon nem tudok kölcsönhöz jutni. Jó környéken lakok, a baráti-ismerősi körömben sincsenek alvilági szálak, szórakozni is igényesebb helyekre járok, el se tudom képzelni, hogyan működik annyi uzsorás... Nem tudom azt sem, mekkora tételben adnak kölcsön, milyen kamatra, nyilvános helyen érdemes-e velük találkozni...
2011. szept. 25. 18:22
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
jobban jársz ha nem találsz egyet se..de ha mégis kell a kölcsön ott a provident
2011. szept. 25. 18:28
 2/15 anonim ***** válasza:

Ez is rendszeres kérdés... remélem sehol nem találsz. Mégis mi a vonzó benne? Hogy bárkinek adnak hitelt? Ja, és mindent meg is tesznek, hogy vissza is "tudd" fizetni.

De egy titkot elárulok: aki egy uzsorakölcsönt kamatostul vissza tud fizetni, annak nincs szüksége kölcsönre. Ugyanis ha nem tudtad volna, a többszörösét kéri majd rajtad, és igazából nem érdekük, hogy teljesen visszafizesd, sokkal inkább az, hogy rendszeresen tejelj, esetleg a vagyonodat is rájuk hagyd, hogy békén hagyjanak.

ÉS egy tanács: esetleg ne szórakozgatni járj (főleg ne igényesebb helyekre), hanem keress pénzt.

2011. szept. 25. 18:30
 3/15 anonim ***** válasza:
51%

Apukám az uzsorakölcsön egy "korrektebb" uzsorásnál úgy működik, hogy 3 hónapra 20% és utána minden nap késés után NAPI 10...

Vagyis ha kérsz 1 milliót tőle akkor 3 hónap múlva vagy fizetsz 1,2M-t vagy ha nem tudsz akkor onnantól napi 120.000 a kamat... Természetesen kamatos kamat. És ha nem fizetsz kezed-lábad eltörik, feleséged, gyereked, családod terrorizálják, autódat elviszik, cuccaidat elviszik, stb...

Ha van arra pénzed, hogy szórakozni járj (nemhogy igényes helyre, hanem egyáltalán) akkor ne kérj uzsorástól kölcsön...

2011. szept. 25. 18:35
 4/15 anonim válasza:
Ha uzsorást keresel, akkor menj be valamelyik bankba.
2011. szept. 25. 18:41
 5/15 A kérdező kommentje:
A bank nem járható út. Ha az lenne, ott kopogtatnék először. A 3 hónappal és a 20 % kamattal kiegyeznék. És valóban: nincs szükségem kölcsönre. De van egy lehetőség a kezemben, amivel a kamatot lazán kiperkálom.
2011. szept. 25. 18:59
 6/15 anonim ***** válasza:
Most akkor mazochista vagy, vagy csak hülye? Minek neked kölcsön?
2011. szept. 25. 19:04
 7/15 A kérdező kommentje:

"A válasz írója 66%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 19:04"

Egyik sem. Te viszont láthatóan értetlen. Vajon hová fordulnál pénzért, ha szabad felhasználású hitelre lenne szükséged, feketén dolgoznál, nem lenne ingatlan a neveden, a fizetésedet a zsebedbe és nem a bankszámládra kapnád, így a bank és a provident és minden más hely, ahol jövedelemigazolás, fedezet és kezes kell, szóba sem jöhetne?

2011. szept. 25. 19:13
 8/15 anonim ***** válasza:

Ja, én vagyok értetlen, hogy ilyen "elenyésző fontosságú" részleteket nem osztasz meg velünk? Mintha szándékosan arra mennél volna, hogy beszóljanak neked.

Hogy én hova mennék? Sehova, mert kerülném az ilyen helyzetet (főleg a fekete munka részét). Ha mégis ilyenbe kerülnék, akkor megenném, amit főztem.

2011. szept. 25. 19:17
 9/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a konstruktív választ. Szerintem nem vagyok egyedül ebben az országban, aki feketén dolgozik. Viszont legalább van egy tisztességes munkám amiből el tudom tartani a családomat. Hidd el jobban örülnék, és a lelkiismeretem is nyugodtabb lenne, ha emellett be is lennék jelentve. De ezt most hagyjuk, messzire vezetne... Továbbra is várom a választ az eredeti kérdésemre.
2011. szept. 25. 19:26
 10/15 anonim ***** válasza:

Addig nyújtózkodj, amíg a takaród él.

Vagy amíg kinyúlsz.

Ha nincs pénzed, akkor uzsorástól még annyira se lesz, a sokszorosát fizetnéd vissza neki, vagy kinyírna.

Fogadd el, hogy nincs!!

Vagy ne kérj tanácsot, mert valószínűleg ebben senki nem fog neked segítséget nyújtani, hogy hogy tedd tönkre a magad, és a családod életét.

2011. szept. 25. 19:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!