Mennyit költesz kajára egy hónapban?
Mi az ami napi igény ? (pl valakinek főtétel ,valakinek a gyümölcs stb.. )
mennyit eszel egy nap ?(hányszor étkezel és mekkora mennyiségben ?)
Álltam a sorban a madarasteszkó pénztáránál.
3-4 ezer Ft-nyit fizettem.
Az előttem álló kajajegyekkel támogatott párocska, meg 87ezer Ft-ot fizetett!!
muszáj ezt naponta valakinek megkérdezni?
http://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?keres=kaj%E1ra+h%F..
Mi ketten vagyunk és kb 15 ezret költünk havonta kajára.
Főzni szoktunk.
07:55
más bolt nincs a közeledben? a spar az egyik legdrágább, ráadásul jó szar minőség - amúgy a kajajegyet bármilyen élelmiszerre el kell fogadják a boltok
pár tanács, ha elfogadod
felejtsd el a margarinos kenyeret, meg azt az undormány olajos lisztet is
nézd meg az akciókat, mi hol éri meg, tervezd meg a bevásárlást, lehetőleg 2 hétre előre
főzz nagyobb adag kajákat és a maradékot porciózva fagyaszd le
az egytálételek lebegjenek a szemed előtt, mivel azokba nem kell annyi hús
alapélelmiszerek: rizs + hüvelyesek (rizs a lidlben most 4 kg=729 Ft - az 30 napos hónapra bontva napi 460 kcal és 24,5 Ft/ nap - ez energiában és pénzben is jó alap) 1 kg száraz bab/sárgaborsó/lencse 400-500 Ft (lencse a lidlben most pl 329 Ft/1 kg) fagyasztott zöldborsó kilója 350 Ft körül van( lidlben most 375 Ft/1250 g)
a rizsnek jó a szénhidráttartalma, a hüvelyeseknek meg jó a szénhidrát és fehérjetartalma
tésztát ne vegyél: liszt+tojás- kinyújtod megszárítod v nokedli 1 kg liszthez 3-4 tojás elég
húsra szükséged van - akciós vagy leértékelt közeli lejáratú húst keress (ez utóbbit csak ott, ahol megbízol a húspult minőségében) lidl 750 g pulyka darált hús most 529 ft - de 1200 Ft/kg körül már kapsz csont nélküli baromfihúst áruházakban
szóval, ha lenne 9200 Ftom kajára egy hónapban, akkor így nézne ki a bevásárlólistám
1 liter olaj 400 (mondjuk nekem nem fogy el 1 liter olaj havonta - ha neked sem és nem tudsz előre vásárolni, akkor használj sütőmargarint)
4 kg rizs 800
2,5 kg hüvelyes 1000
2,5 kg hús 3000
30 tojás 800
1 kg hagyma 100
5 kg liszt 600
4 l tej 600
maradék gyümölcsre/friss zöldségre menne (esetleg mirelit zöldségkeverékre 350 ft / kg körül van) + ugye fűszerek: só, bors, paprika, fokhagymapor (vegetára meg hasonlókra nincs szükség)
kaják: húsból pörköltet főznék és szétporcióznám, majd a mélyhűtőbe - jó alap gulyásleveshez, káposztás kajákhoz, rizses húshoz vagy egy részéből fasírtot
kenyérfélét te is tudsz sütni, vagy veszel 2-3 kocka élesztőt még 30-40 forint darabja és kelesztett tésztát csinálsz a sütőben vagy tortillát a serpenyőben - azt zöldséggel meg lehet tölteni - de én a tésztaételeket javasolnám inkább neked
hüvelyesekből főzelék tojásfeltéttel vagy a pörkölttel vagy magában
reggelire tejberizs, azt melóba is elviheted reggelire, mert hidegen is jó valamilyen gyümölccsel
"a spar az egyik legdrágább, ráadásul jó szar minőség"
Te aztán jó nagy marha vagy!
A Spar minőségben veri az összes többi áruházláncot! Árban kicsit drágább, de alig észrevehetően.
Kedves utolsó.
Azt írod:"Árban kicsit drágább, de alig észrevehetően."
"Alig észrevehető", ha milliókat keresel!!
Amúgy 40-50 %-al drágább, mint a Penny pl. !!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!