Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni az ingatlanköz...

Mit lehet tenni az ingatlanközvetítővel?

Figyelt kérdés

Nagyon nagy hibát követtem el, mikor kizárólagos eladási szerződést kötöttem. (duna house)

Az ingatlan árát jóval magasabbra tette a közvetítő,

a hírdetési szöveg nevetséges, (magam meg sem nyitnám az oldalt a szöveg miatt), az ingatlanos úr enyhén nem ért a dolgához, mint ez kiderült.Egyszóval nagyon megbántam.

Mit lehet tenni a panasztevésen kívül? Azon kívül, hogy normális árat fogalmazunk meg, és a hirdetés szövegét átfogalmaztatom vele.

Nincs bármilyen mód, vagy kiskapu hogy a szerződést felbontsuk?

Tudom késő bánat, de hátha létezik valamilyen megoldás.

2011. szept. 22. 20:18
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem ismerem a szerződésed,de minden szerződés felbontható. Bemész,megmondod,hogy nem adod el és kész.
2011. szept. 22. 21:08
 2/7 A kérdező kommentje:

Értem, de írtam az elején hogy kizárólagos a szerződés, ezért ha felbontom simán akkor fizetnem kell.

Csak a bénázásuk miatt ezt ki akarom kerülni, csak nem tudom hogyan.

2011. szept. 22. 23:26
 3/7 anonim ***** válasza:

Olyan nincs, hogy ha felbontod simán, akkor is fizetned kell. Mire?! Mit?! Létrejött az üzlet?

Menj be, és mondd, hogy családi okok miatt egy évvel később tudjátok csak megkezdeni a ház eladását, ezért a szerződést fel kell bontani. (Írásban közöld vele, és vetesd is át vele).

És van még egy megoldás, azt mondod neki, hogy módosíttatni szeretnéd a szerződést nem kizárólagosra... akkor árulhatod te is, és más is.. Igaz, így neki több jutalék jár, ha ő adja el előbb.

2011. szept. 23. 00:26
 4/7 anonim ***** válasza:
Egyébként a szerződésnek van egy időtartama is, benne van, hogy meddig érvényes. Esetleg azt érdemes kivárni, és ha vevő jön, akkor nem adod annyiért és kész..
2011. szept. 23. 00:28
 5/7 anonim ***** válasza:

A Duna House esetében a kizárólagos megbízásnál a jutalék mértéke a kialkudott vételár 3,9 %-a + áfa. Ennél a módozatnál nem kereshetünk fel más közvetítő céget, és saját szakállunkra sem reklámozhatjuk az ingatlanunk. Ebben az esetben lakásunkat számos orgánumban kiemelt hirdetésként jelentetik meg.

A félkizárólagos szerződésnél a jutalék mértéke 4,2 %+ áfa, ilyenkor az ügyfél propagálhatja lakását magán úton, de másik irodát nem bízhat meg ezzel. A nem kizárólagos konstrukciónál 5 % + áfa is ütheti az ingatlanos markát, de ekkor másik irodát is megkereshetünk, és magunk is tevékenyen részt vehetünk az értékesítési folyamatban. Így csökken persze annak a lehetősége, hogy a cég közbenjárásával találunk vevőt.

2011. szept. 23. 00:30
 6/7 anonim ***** válasza:
t. A Mária téri Duna House - konkurenseihez hasonlóan - a következőt ajánlotta: első lépésben mindenképpen szükséges egy személyes találkozó a lakásban, ahol megköthetjük a szerződést, és fényképek illetve alaprajz is készül. A szerződést jellemzően fél évre kötik és általában háromféle lehetőség közül választhatnak az ügyfelek: kizárólagos, félkizárólagos, és a nem kizárólagos megbízás. A közvetítőnek a jutalék persze csak akkor jár, ha megvalósul az adásvételi szerződés, az előzetes szolgáltatások ingyenesek.
2011. szept. 23. 00:33
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Megpróbálom módosítani a szerződést.

2011. szept. 23. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!