Mit lehet tenni az ingatlanközvetítővel?
Nagyon nagy hibát követtem el, mikor kizárólagos eladási szerződést kötöttem. (duna house)
Az ingatlan árát jóval magasabbra tette a közvetítő,
a hírdetési szöveg nevetséges, (magam meg sem nyitnám az oldalt a szöveg miatt), az ingatlanos úr enyhén nem ért a dolgához, mint ez kiderült.Egyszóval nagyon megbántam.
Mit lehet tenni a panasztevésen kívül? Azon kívül, hogy normális árat fogalmazunk meg, és a hirdetés szövegét átfogalmaztatom vele.
Nincs bármilyen mód, vagy kiskapu hogy a szerződést felbontsuk?
Tudom késő bánat, de hátha létezik valamilyen megoldás.
Értem, de írtam az elején hogy kizárólagos a szerződés, ezért ha felbontom simán akkor fizetnem kell.
Csak a bénázásuk miatt ezt ki akarom kerülni, csak nem tudom hogyan.
Olyan nincs, hogy ha felbontod simán, akkor is fizetned kell. Mire?! Mit?! Létrejött az üzlet?
Menj be, és mondd, hogy családi okok miatt egy évvel később tudjátok csak megkezdeni a ház eladását, ezért a szerződést fel kell bontani. (Írásban közöld vele, és vetesd is át vele).
És van még egy megoldás, azt mondod neki, hogy módosíttatni szeretnéd a szerződést nem kizárólagosra... akkor árulhatod te is, és más is.. Igaz, így neki több jutalék jár, ha ő adja el előbb.
A Duna House esetében a kizárólagos megbízásnál a jutalék mértéke a kialkudott vételár 3,9 %-a + áfa. Ennél a módozatnál nem kereshetünk fel más közvetítő céget, és saját szakállunkra sem reklámozhatjuk az ingatlanunk. Ebben az esetben lakásunkat számos orgánumban kiemelt hirdetésként jelentetik meg.
A félkizárólagos szerződésnél a jutalék mértéke 4,2 %+ áfa, ilyenkor az ügyfél propagálhatja lakását magán úton, de másik irodát nem bízhat meg ezzel. A nem kizárólagos konstrukciónál 5 % + áfa is ütheti az ingatlanos markát, de ekkor másik irodát is megkereshetünk, és magunk is tevékenyen részt vehetünk az értékesítési folyamatban. Így csökken persze annak a lehetősége, hogy a cég közbenjárásával találunk vevőt.
Köszönöm a válaszokat.
Megpróbálom módosítani a szerződést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!