Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért kell, hogy mindennek az...

Miért kell, hogy mindennek az ára 9-re végződjön?

Figyelt kérdés
Tényleg csak ennyire hülyének nézik az embereket, vagy valóban működik ez a pszichológia? Nálam ugyan nem, mert én már lassan a telefonszámokat is felkerekítem :-D, de épp ma mesélte egy ismerősöm, hogy amikor a kerek számra végződő összegért árusított autóját árulta, nem volt rá érdeklődés, ahogy levitte 9-esre, egyből megvették, pedig nem sokat engedett.
2011. szept. 22. 11:35
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
A legtöbb embernél működik, még akkor is, ha állítja magáról, hogy nála nem.
2011. szept. 22. 11:54
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Hányszor lehet hallani a 999Ft-os termékre, hogy "nézd, most csak kilencszáz forint!!!"...
2011. szept. 22. 11:57
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Pszichológia, sok embernek a 999 Forint kevesebbnek tűnik, mint az 1000.

3 számjegy, 9-essel kezdődik, nincs egy ezres.

2011. szept. 22. 12:05
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

hát én ennek nem dőlök be..

de egy haverom sajna igen.

múltkor akart venni egy pc játékot 2990 forintért mert csak 2000 forint:D

2011. szept. 22. 12:07
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem magyar sajátosság! Pl. Ausztriában vagy Németországban is sok terméket így írnak: 1,99 € vagy 9,99 €

Egyszerűen jobban hangzik, illetve látszik.

2011. szept. 22. 12:12
 6/12 A kérdező kommentje:
Na épp ez lett volna a következő kérdésem, hogy ez más országban is így van? Azt hittem ezzel csak egy darabig lehet etetni a jó népet, de ezek szerint működik. Én viszont már ott tartok, hogy bármilyen számra ránézek automatikusan felkerekítem. Telefonszámot, órát, dátumot, agy ma láttam valakin egy pólót amire 629-es szám volt írva és azt olvastam, hogy 630 :-)))))) Naponta kilószám ráncigálom ki a postaládából a szórólapokat, amik tele vannak nagy piros 9-esre végződő számokkal. Őrület.
2011. szept. 22. 12:19
 7/12 anonim válasza:
100%

Nálam se működik, és hihetetlen, hogy még vannak emberek, akiknél igen. Én is kerekítek már mindent, sőt úgy megyek vásárolni, hogy amit leveszek a polcról, adom össze és a kasszánál már tudom, hogy mennyit fogok fizetni, mert ott is sokszor probléma van. Nem mindent annyinak vesz be a gép (kód), mint ami ki van írva. Múltkor pl. két egyforma(nak tűnő) gyereknadrágot akartam venni, az egyik 1080, a másik 1800 forint volt. A miért a válasz az volt, hogy az egyik tavalyi, a másik idei termék. Ja, és kiírva pedig 1050 forint volt....

De ha belegondolok mennyi hülye ember van, biztos még sokan bedőlnek ennek.

2011. szept. 22. 12:23
 8/12 anonim válasza:
100%
bocsi: a miértre a válasz..
2011. szept. 22. 12:24
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
érdekes, hogy általában mindenkinél működik, de a válaszolóknál egyiknél sem.. ;)
2011. szept. 22. 13:04
 10/12 A kérdező kommentje:
Mert aki bedől neki, az valszeg nem merné bevallani, hogy: "emberek, én mindenre rábukok ami 1 Ft-al olcsóbb, de hát mééé? Nem óccsó?" :-)
2011. szept. 22. 15:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!