Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » 60 ezer forinttal mi jót...

60 ezer forinttal mi jót lehet tenni?

Figyelt kérdés

Már látom is, ahogy mindenki szája széle felgörbül egy pillanatra naivitásom láttán. De elmondom, hogy miért lenne nekem fontos, hogy ezzel a kicsi pénzzel egy fokkal jobbat tegyek, mint egy bankbetét.

18 éves vagyok, nyáron külföldön dolgoztam, és miután megvettem, ami eszmeileg térül meg, ennyi pénzem maradt.

Tömören összefoglalva annyi a lényeg, hogy a családom nagyonnagyon gáz anyagi helyzetbe került, főleg azért, mert az egyik tagja úgy szórta a hitelből származó pénzt, mintha Forbes-listások lennénk. Gyakorlatilag neki az igazi pénz milliós nagyságrendekben kezdődött, vagyis 500, 10 ezer és 450 ezer közé simán betette az egyenlőségjelet. Én nem akarok ilyen lenni, tisztelni akarom a pénzemet és nem elszórni hülyeségekre.

Nézegettem és leginkább a befektetési jegyek fogtak meg. Találtam is egy oldalt, ami kifejezetten befjegyekkel foglalkozik (hozamplaza.hu). De ha ide regisztrálnék, az még a kis hasznomat is elvinné, nem?

Az állampapírok milyenek? Egy egyszerű halandó képes lenne kezelni őket?

Segítségeteket előre is köszönöm!

2011. szept. 17. 17:04
 1/6 anonim ***** válasza:
Forbes-lista, bankbetét... hát ragadt rád azért más is a koszon kívül azon a messzi külföldön, 18 éves létedre! Úgy fogalmazol, mint egy bakigazgató. Na de viccen kívül, nem is baj ez. A 60 ezer forint pedig meglásd, nem egy nagy pénz. Gyűjts még hozzá, aztán kösd le egy bankban, olyan helyen, ahol a legtöbbet kamatozik.
2011. szept. 17. 17:15
 2/6 anonim ***** válasza:
javítom: bankigazgató
2011. szept. 17. 17:16
 3/6 anonim ***** válasza:
Ha a családod úgy szorja a pénzt a 60 ezer Ft meg sem fog kottyanni nekik, de még a kamatai sem. Költsd el, egyél jókat és javítsd az öltözködésedet és az inagédet.
2011. szept. 17. 20:24
 4/6 anonim ***** válasza:
Pfff, 60 ezer forint az majdnem hogy semmi, sokat kell még gyűjtened, hogy valamit kezdhess vele. Bankbetét meg hasonlók....nem éri meg, annyira kicsi az összeg. Minimum a tízszerese kellene, hogy valamit kezdhessél, normálisan a tőzsde hoz, de ez túl kicsi tőke még a tőzsdéhez, plusz ott van a 16% kamatadó....legjobb lenne, ha úgy csinálnád, mint én, hogy családi vállalkozásba raknád a pént, ott évi 20-30-40% jöhet össze, de akkor is nagyobb tőke kell, 1 millió jó lenne kezdésnek. Én a családi vállalkozásunkba tartom a pénzt, már vehetnék egy középkategóriás autót, de inkább még gyűjtök, egyetem alatt eljárok tömegközlekedéssel is. 60 ezer az tényleg arra jó, hogy elkölts, jól érezd magad belőle.
2011. szept. 18. 14:13
 5/6 anonim ***** válasza:

Szépen besétálsz a bankokba és utánaérdeklődsz, szánj rá időt.

Mivel nem nagy összeg, lehet, hogy nem mindegyik bank foglalkozik vele, és pont ezért nem kell túlspilázni a dolgokat, mivel nem fogsz nagy kamatot/hozamot hozni.

El kell döntened, hogy fix időre le akarod kötni, vagy minden hónapban tennél hozzá, így válassz betétet.

A befektetésedet nem Neked kell kezelned, azt megteszi a bank helyetted.

És le a kalappal Előtted!!!

2011. szept. 18. 19:00
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget és a dicsőítést nektek :)
2011. szept. 19. 19:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!