60 ezer forinttal mi jót lehet tenni?
Már látom is, ahogy mindenki szája széle felgörbül egy pillanatra naivitásom láttán. De elmondom, hogy miért lenne nekem fontos, hogy ezzel a kicsi pénzzel egy fokkal jobbat tegyek, mint egy bankbetét.
18 éves vagyok, nyáron külföldön dolgoztam, és miután megvettem, ami eszmeileg térül meg, ennyi pénzem maradt.
Tömören összefoglalva annyi a lényeg, hogy a családom nagyonnagyon gáz anyagi helyzetbe került, főleg azért, mert az egyik tagja úgy szórta a hitelből származó pénzt, mintha Forbes-listások lennénk. Gyakorlatilag neki az igazi pénz milliós nagyságrendekben kezdődött, vagyis 500, 10 ezer és 450 ezer közé simán betette az egyenlőségjelet. Én nem akarok ilyen lenni, tisztelni akarom a pénzemet és nem elszórni hülyeségekre.
Nézegettem és leginkább a befektetési jegyek fogtak meg. Találtam is egy oldalt, ami kifejezetten befjegyekkel foglalkozik (hozamplaza.hu). De ha ide regisztrálnék, az még a kis hasznomat is elvinné, nem?
Az állampapírok milyenek? Egy egyszerű halandó képes lenne kezelni őket?
Segítségeteket előre is köszönöm!
Szépen besétálsz a bankokba és utánaérdeklődsz, szánj rá időt.
Mivel nem nagy összeg, lehet, hogy nem mindegyik bank foglalkozik vele, és pont ezért nem kell túlspilázni a dolgokat, mivel nem fogsz nagy kamatot/hozamot hozni.
El kell döntened, hogy fix időre le akarod kötni, vagy minden hónapban tennél hozzá, így válassz betétet.
A befektetésedet nem Neked kell kezelned, azt megteszi a bank helyetted.
És le a kalappal Előtted!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!