Ingatlanközvetítő megkerülése, hogyan?
Figyelt kérdés
sziasztok
Lakásvásárlás előtt állok, azonban az eladó olyan összegért adná el, amit én épp nem tudok kifizetni, ezért gondoltam erre hogy az ingatlanközvetítő megkerülésével, az ő jutaléka nélkül annyival olcsóban tudnám megvenni. Kérdésem hogy van erre lehetőség? Illetve milyen buktatói lehetnek?
Erkölcsi gondjaim nincsenek a dologgal, mert a közvetítő semmi hasznos munkát nem végzett, gyakorlatilag még a házhoz is én fuvaroztam ki. Szerintem nem érdemel pénzt.
(ui: csak a kérdésemre kérek válaszokat, más jellegű véleményeket, nem ide illő okoskodást negatívozni fogok.)
2011. szept. 3. 11:45
1/4 anonim válasza:
Ha az eladó a közvetítővel olyan szerződést kötött,hogy csak rajta keresztül adható el a lakás,akkor nem tudod kikerülni sehogy. Az eladóval beszélj erről.
2/4 anonim válasza:
Ha jó az ingatlanközvetítő, akkor nem tudod kikerülni! Kivéve, ha más neve szerepel az adásvételin, mint, aki kikérte az ingatlant. Azonban, ha az eladó kizárólagosságot írt alá, úgy még akkor se.
3/4 anonim válasza:
Azzal, hogy az ingatlanos kivisz és bemutatja a lakást tesz egy szolgáltatást amiért ő neki járna valami pénz. Buktató az,hogy alá kell írni egy megtekintési nyilatkozatot, vagy az, hogy a tulajdonossal jóba lehet. Elég sok buktatója van és ő tulajdoni lapon bármikor vissza tudja nézni onnantól kezdve a jelenlegi tulajdonos fogja rohadtul megszívni. De mi lenne ha megmondanád az ingatlanosnak ezt ajánlod próbáljon meg egy kört menni.
4/4 anonim válasza:
Hát ha tényleg nem csinált semmit az ingatlanos, akkor elég bénán végzi a dolgát...hiába lehet nagy cég, sajnos az esetek többségében a "nevesebb" ingatlan irodák eléggé trágyán dolgoznak. Megkerülni viszont tényleg nem érdemes, mert ha aláírták a papírt, akkor többet veszíthetsz vele, mintha kifizeted rendesen...amúgy meg nem te fizeted az ingatlanost, hanem a tulaj, és bármennyiért veszed a lakást, minden esetben benne van a vétel árban a jutaléka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!