Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Egy ingatlanközvetítő mit csinál?

Egy ingatlanközvetítő mit csinál?

Figyelt kérdés

Például van egy ház 10millióért, és azt ha eladja akkor kap pl. 1%-ot? Vagy hogy történik ez?

Ezt könnyű kijátszani szerintem, hiszen ha van rá vevő és megoldják úgy, mintha nem ingatlanközvetítő segítségével vette volna meg az ingatlant.

2010. nov. 21. 09:37
 1/7 anonim ***** válasza:

Legalább 1,5% az övé, de hallottam már 4 %-ot is.

És van olyan szerződés is, amiben le van fektetve, hogy bárki is veszi meg az ingatlant, az ingatlanközvetítő mindenképp kapja a jutalékát.

2010. nov. 21. 10:21
 2/7 anonim ***** válasza:
53%

Na, azért nem 1% a jutaléka, hanem legalább 5-10% (megegyezéstől és az ingatlan árától függően)...

Ha az ingatlanközvetítő kínál a Vevőnek egy lakást, akkor általában személyesen viszi a lakásba/házba, ott van akkor is, amikor a Tulajdonossal tárgyalnak, sőt ő fogja elvinni a Vevőt és az Eladót az ügyvédhez, tehát nem lehet kicselezni, hogy az általa közvetített lakásra ne kapja meg a jutalékját!!!

Ha az Eladó az Ingatlanostól függetlenül szerez Vevőt a lakására/házára, akkor nem kell az ingatlanosnak jutalékot fizetni.

Amúgy meg érdemes megbízni az eladással ingatlanközvetítőt, mert nekik állandóan van egy csomó potenciális vevőjük, akiket értesíteni tud, ha számukra kedvező ingatlan van a listán, nagyobb eséllyel és gyorsabban tudod eladni az ingatlanodat általuk.

Megéri az a 5-10% jutalék!

Ja, és a szakértelmük is jól jön eladáskor ill. vételkor, mert ismerik a jogszabályokat, tudják mire kell vigyázni, beszerzik a friss telekkönyvi kivonatot, sőt ha kell rendezik a bejegyzéseket, stb...

2010. nov. 21. 10:26
 3/7 anonim ***** válasza:
3-4% a reális közvetítői jutalék. Amikor a közvetítő mutat egy lakást, alá kell írni a megtekintőnek és az eladónak, épp azért hogy ne tudja ugyanannak a vevőnek a közvetítő megkerülésével eladni a lakást.
2010. nov. 21. 10:40
 4/7 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Általában 2 féle szerződés közül lehet választani, a mi esetünkben így volt:

1.

Kizárólag az ingatlanos hírdethet, 2 % a jutaléka az eladáskor.

Viszont ha a vevő maga értékesíti, az ingatlanos nem kap jutalékot.

2.

Az ingatlanos mellett az eladó is hirdetheti. Akárki adja el, az ingatlanost megilleti a 1,5%.

2010. nov. 21. 10:42
 5/7 anonim válasza:
Kedves előző kommentelő! Melyik ingatlan irodánál vannak ezek a konstrukciók?
2010. dec. 7. 18:37
 6/7 anonim ***** válasza:
ingatlanok.hu-n hírdet az a közvetítő, akinél ezek a feltételek.
2010. dec. 7. 20:23
 7/7 anonim válasza:
Értem én, de ott rengetegen vannak. Tudnál konkrétumot mondani?
2010. dec. 8. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!