Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » 16 év felett, bele tudnak nézni?

16 év felett, bele tudnak nézni?

Figyelt kérdés

OTP junior kártyám van, amihez kellett az egyik szülő aláírása beleegyezése, hogy legyen. a honlapon ezt találtam az egyik dokumentumban, OTP-nél:

OTP-nél vagyok, itt ezt írta neten lévő dokumentumban:

"Az OTP Bank a devizabelföldi 14. életévét be nem töltött gyermek (továbbiakban: Junior) devizabelföldi törvényes képviselőjével kötött szerződés alapján Junior forint folyószámlát (továbbiakban: Junior számla) a Hirdetményben meghatározott minimum összeg Junior számlán való elhelyezése esetén nyit. Az OTP Bank a Junior számlán a Junior rendelkezésére álló pénzeszközöket kezeli és nyilvántartja, azok terhére a kifizetési és átutalási, továbbá a számla javára szóló befizetési és átutalási megbízásokat teljesíti, valamint a Juniort vagy a Junior számla szerződést megkötő törvényes képviselőjét (továbbiakban: Törvényes képviselő) a számla javára és terhére írt összegekről, valamint egyenlegéről értesíti." tehát a 14 év alattiaknál írja.

"A 14 év feletti Junior a Junior számlája felett - a jogszabályban foglalt esetek kivételével - szabadon jogosult rendelkezni. A 14-18. év közötti Junior esetén a Törvényes képviselő a Junior számla szerződés aláírásával egyezik bele a Junior szabad rendelkezési jogosultságába."

ezt írja a 14-18 közöttre. (elmúltam már 16 éves)

tehát akkor a szülő - mivel elmúltam 14. - nem tud belenézni a számlámba és hogy mennyi pénz van rajt?

2011. aug. 22. 08:46
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Nem családi ékszer, ő kapta az övé azt csinál vele ami jól esik és hasznos dolgokra költötte a pénzt... Hasznosabbra minth ott porosodik egy vacak nyaklánc, mert gondolom neki ennyit jelentett... Szóval teljesen jól tetted semmi rossz nincs benne h eladtad :D
2011. aug. 22. 13:15
 12/14 anonim ***** válasza:
Nem lett volna egyszerűbb azt mondani, hogy "anyu, apu, szükségem lenne x forintra ezért és ezért", minthogy most izgulni, hogy nehogy rájöjjenek, hogy eladtad az ékszerediet? (amiből szerintem botrány lesz otthon)
2011. aug. 22. 13:47
 13/14 A kérdező kommentje:

1. Nem lett volna egyszerűbb, mert anyagi problémáink vannak 2-3 éve, a szüleimnek a munkahelyükön is van elég probléma... és hónap vége volt, nem kérhettem hogy most adjanak ruhákra pénzt meg hogy bulizzak. Én éreztem volna magam sz*rul ha erre kértem volna őket hó végén!!!

2. Ez nem egy órégi, családi ereklye volt. Egy aranynyaklánc + hozzá illő karkötő/karlánc, amit a keresztmamámtól kaptam pár éve. Ő is ékszerboltban vette, nem régi családi ékszer, sima aranylánc, amit ti is megkaphattok, ha bementek egy ékszerboltba.

3. Minek legyen itthon, ha úgysem veszem fel/nem az én ízlésem/sőt nem is tetszik... de persze ezt nem mondtam el senkinek se hogy nem tetszik, megköszöntem illedelmesen, és NEM rögtön azután adtam el hogy megkaptam... hanem pár évvel utána, szerintem ez nem szentségtörés. nem olyan hogy kapok egy ajándékot, és 2. nap már teljesen új tulajdonosa van...

köszi azoknak akik támogattak! :)

2011. aug. 22. 14:20
 14/14 anonim ***** válasza:

Jól tetted, hogy eladtad, a következő 10 évben nem adnak még egyszer ennyit ezért a sárga vacakért, mint most :) Jó áron adtad el legalább...

A szüleid meg azért izgulnak, mert azt hiszik, valami illegális tevékenységből van pénzed: prostitúció, drog, stb.

2011. aug. 22. 18:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!