Miért kell 300ezer forint illetéket fizetnünk?
Nem a vásárlónak kell befizetni a védelmi pénzt az államnak, ha már volt olyan burzsuj, hogy lakást merészelt venni, lásd: [link]
Az eladónak akkor kell adóznia, ha 5 éven belül adta el a lakást és többért mint amennyiért vette, ekkor a keletkezett "jövedelemből" 25% -ot asszem.
Vagyonszerzési illetéket kell fizetni, mert nőtt a vagyonod.
/legalábbis állambácsi szerint/
De ennél durvább volt, amikor eladtuk 7 millióért a lakást, és 6-ért vettünk másikat, akkor is kellett fizetni a sarcot, bár vagyont buktunk.
Kell sajnos fizetni, de csak azért mert egy népnyúzó, rohadt egy államban éltek! Jöv.adót fizettek 18%, Ha a jövedelemből vesztek valamit 25% adó, ugye ez 43% ! + nyugdíjjárulék, egbizt járulék, mennyiért is dolgoztok?
Birkaaaa néép!!!!!! Közben a szenátorok híznak és mindent igérve átbasznak bennetek! Tűrjetek emberek!!!
okosfiú86:
Esetleg abból a 45-50% -ból amit a fizetésekből levonnak, esetleg abból ami áfa címén a befolyik, amikor a maradék 50%-ot költöd? Esetleg?
12:05 - Azok más forrásokba mennek, gondolom sejted. A munkáltatók és munkavállalók adminsztrációjába. Miért van az, hogy mindenki jóléti államban szeretne élni, de képtelen felfogni, hogy adózni kell??? Amikor családipótlék kell, meg okmányok, meg tudomisén, akkor persze jó az állam, meg szeretjük. De ha ezt ki is kell fizetni, akkor már nem jó...
Megjegyzem: ha valaki abból az 50%-ból nem tud gazdálkodni, akkor azon a 70-80% se segítene. Miért? Mert nem tud bánni a pénzzel. Tudod: addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér... De kell a nagyobb lakás, meg a kocsi, meg a TV 200 csatornával, meg a cigi, meg a kávé, meg a gyorskaja...
okosfiú86:
Nekem rohadtul nem kell jóléti állam, sőt sokkal jobban örülnék, ha pl. az egészségügy, felsőoktatás, stb. fizetős lenne és én dönthetném el, hogy mikor mire mennyit költök. De NEM 50%-os adók mellett. Egyébként ne aggódj, én addig nyújtózom amíg a takaróm ér, ami kell így is megvan...
Csak az zavar, hogy befizetett pénzek ellenére nem látok fejlődést, sőt az ország egyre lepukkantabb, persze neked erre is biztosan van valami frappáns magyarázatod...
Megjegyzem: Ha 86 a születési éved, akkor nem tudom mire olyan nagy az arc, gondolom mostanában kerültél(kerülsz) ki anyuci-apuci hatóköréből, ha nem lesz szerencséd, majd te is megérzed a dolgok súlyát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!