Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » 6 honap alatt 200. 000 forint...

6 honap alatt 200. 000 forint jobbára élelmiszerre, sok?

Figyelt kérdés

Budapesten vagyok egyetemista, az elmult 6 honapban regisztráltam a kiadásaimat. Otthonrol viszek némi kaját, ami ugy 3-4 nap alatt elfogy ebédekként, ezen kivül még vennem kell reggelire valot is, meg estére valamit. Hogyan lehetne visszafogni ezeket a kiadásokat? Ha föznék pl, akkor mennyivel kerülne kevesebbe az, hogy zabáljak?!

Pl van, hogy napközbe nem is eszek szinte semmit, este viszont bemegy egy teljes gyros tál mondjuk, ami kerül vagy 1200 forintba. A statisztikákat nézve, napi átlag 1000 forintot költök. Általában 2 hetente járok haza, otthon nyilván nem kell költenem semmire. Anyámék szerint enni kell! De ennyi pénzért kicsit sok nem? Hogy él meg budapesten, aki pl minimálbéren van?

2011. aug. 12. 14:14
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
főzzél, akkor kijössz olcsóbban, ennyi - persze, hogy sok pénz elmegy kajára, ha mindennap valami menzán eszel
2011. aug. 12. 14:28
 12/21 A kérdező kommentje:
ha van miböl, akkor johogy nem sok...de elöfordulhat, hogy nem lesz miböl, és akkor mi lesz?
2011. aug. 12. 14:28
 13/21 A kérdező kommentje:

le van gyüjtve kategoriák szerint a 6 honap kiadásai:

spar - 44375

egyetemi bufe/menza - 37183

szakmai gyak ebédek 6 hét alatt - 21405

il treno (pizzaszelet, bolognai) - 18995

CBA - 13820

Honi - 13475

Gyros - 11750

Fozelékfalo - 10995

McDonalds - 5000

Kinai - 2700

Bercsényi Kisvendéglö (friss menü 890) - 1780

2011. aug. 12. 14:31
 14/21 anonim ***** válasza:

nem a sparban kéne kajálni, meg az il trenoban

sokkal olcsóbb bolt is van, mint a spár

egy főzeléket meg 20 perc alatt meg lehet csinálni otthon, negyed áron

2011. aug. 12. 14:33
 15/21 anonim ***** válasza:

Reggel tudsz magadnak szendvicset készíteni, így a napközbeni kaja-költség lecsökken. Lehet nagyon finom szendvicseket is kihozni jóval olcsóbban, mint a hamburger, gyros stb.

Nem kell mindennap meleg kaját enni... viszel otthonról, az elég pár napig, utána meg pl. minden második nap meleg kaja. Esetleg tényleg próbálkozz főzéssel, tészták nem bonyolultak.

2011. aug. 12. 14:33
 16/21 A kérdező kommentje:

volt egy félévem, mikor ilyen havi 25000 volt az átlag.

elég xarságokat ettem, a vége az lett, hogy egy hétig mindennap spontán gyomorfájás.

2011. aug. 12. 14:34
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Ha ilyen helyeken eszel, ne csodálkozz, hogy sok a kiadásod. Amúgy ha legalább egészséges ételeket ennél, azt mondom ok. Na de pizzára, meg műkajákra elkölteni ennyi pénzt? Néha persze belefér, rendszeresen nem. Nekem ez a véleményem.

Kezdj el otthon főzni (ezzel lehet a legtöbbet spórolni), figyeld az akciókat és hát a spar sem a legolcsóbb bolt. Igaz, már egyre több akciójuk van, de pl. az Auchan, Tesco olcsó általánosságban.

2011. aug. 12. 16:25
 18/21 anonim ***** válasza:

Először azt hittem, hogy havi 200k-t költesz kajára. Na erre azt akartam írni, hogy téged le kéne darálni, és műbélbe töltve elküldeni Afrikába ahol éheznek.

De félévente 200k? Szerintem egyáltalán nem sok.

Inkább azon agyalj, hogy olyan helyzetbe hozd magad, hogy 10k forint plusz-minusz ne jelentsen differenciát. Ezt tanulóként meg munkanélküliként lehet, hogy nehéz megcsinálni (én is voltam ilyen helyzetben, olyankor volt, hogy tetszik vagy sem, olyan nap is van, hogy nem eszünk semmit mert nincs miből), de amúgy meg ne a minimálbér legyen később a célod, mert az nem élet.

Addig például tudnám javasolni, hogy nem kell minden javasolt étkezést betartani (pl. reggeli), viszont olyan kajákat kell enni, ami táplál. Ha van időd főzni magadnak pl. egy lábas paprikáskrumplit, abból többször is ehetsz egy nap, és nem kell megenni egyszerre az egészet.

De annál a gyros tálnál még az is lényegesen olcsóbb, ha egy gyorsfagyasztott pizzát veszel a hypermarketekben.

2011. aug. 12. 17:41
 19/21 anonim ***** válasza:

Biztosan olcsóbb lenne, ha főznél (ha nem is minden nap, de 2-3 naponta olyanokat, ami eláll a hűtőben, és felmelegítve is finom), bár szerintem se olyan nagyon sok ez a 200e/6 hónap, én is ennyit költöttem majdnem, mikor minden nap hazajártam a suliból, napi 500-1000 ft tuti elment kajára, ha nem itthonról vittem valamit.

Ha szeretnéd, tudok írni pár olyan receptet, ami elég gyorsan készen van, és ha nagyobb adagban főzöd, akkor elég olcsón ki lehet hozni.

2011. aug. 15. 12:20
 20/21 anonim ***** válasza:
Én az egyetemi büfés kiadásokat szorítanám le, teljesen. Tapasztalatból mondom, hogy ott aztán el vannak szállva az árak. Jó pár egyetemen megfordultam már és mindegyikben kivétel nélkül iszonyú drága volt minden. Egy kávé tejjel 200 Ft, egy zsömlés szendvics 160 Ft és hasonlók. Ezeket te magad is el tudod készíteni percek alatt, nem kell ott megvenni.
2011. aug. 15. 12:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!