Egy esetleges világválság esetén mi lenne a legértékállóbb csereeszköz?
Egy jó kis hegedűszóért megdobnak egy sonkával, vagy tüzelővel, így gondolod? Egyébként tetszik, hogy így fogod fel. :)
Álmomban válság volt. :) És reggel felébredve ezen kezdtem el gondolkodni... Nem teljesen alap nélküli a kérdésem. :)
VV esetén bármi az lenne. Ugyanaz lenne, mint amikor infláció volt Magyarországon. Dolgoztál másoknak és nem pénzt kaptál érte, hanem terményt vagy akinek dolgoztál, az is dolgozott neked valami mást.
Nem hiszem, hogy lenne konkrét preferált csereeszköz, de a legértékállóbb biztosan az arany lenne, ezért nagyon megnőne a betörések és az utcai bűncselekmények száma, ahol aranytárgyakat vennének el főleg az áldozatoktól.
Az arany lenne szerintem is, mert abban bíznak az emberek. Kérdés hogy meddig tartana, mert lehet egy idő után egy gyűrűért adnának egy kenyeret, szóval az arany is elinflálódna.
De szerintem a legrosszabb egy nagy világválságban az lenne, hogy nagyon megnőne az erőszak. A 30-as években még nem voltak annyira erőszakosak az emberek, mint most. Simán ölnék az embereket az aranyért az utcán, de akár élelmiszerért is. Amúgy ha lenne ilyen, akkor én kiköltöznék mondjuk Kínába valami kis eldugott faluba
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!