Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Véletlen elnéztem az árat...

Véletlen elnéztem az árat EBAY-en Nagyon fontos PLS Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Vásároltam egy Harry Potter könyvsorozatot ebayen. Az árát nagyon csúnyán elnéztem :S azt hittem, hogy 1500FT + 600 posta. De kiderült- hogy 1500 posta és 600 000FT a könyv,mert első kiadású :S Mit tegyek? Írtam az eladónak, de mi van ha követeli a pénzt? Nagyon fontos
2011. júl. 29. 15:33
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%, hogy nem adta postára, amíg nem érkezik meg a pénz, ergo az üzletet le lehet mondani. Ha csak pár visszaigazolása van, akkor nagy valószínűséggel csaló, ha viszont már régi kereskedő, akkor meg fogja érteni, egyszerűen törli az üzletkötést, és újra meghirdeti. Neked viszont le kell írnod nyomatékosan, hogy miért stornó az üzlet. Legközelebb meg legyél figyelmesebb, ha valamire senki nem licitál, annak ellenére, hogy király cucc, annak oka van. Ne hidd soha azt, hogy okosabb vagy a több millió vásárlónál. Nagy üzletbe NEM fogsz belefutni, nekem elhiheted, szoktam én is eBay-en vásárolni.
2011. júl. 29. 19:46
 12/14 anonim ***** válasza:

"a csak pár visszaigazolása van, akkor nagy valószínűséggel csaló, ha viszont már régi kereskedő, akkor meg fogja érteni, egyszerűen törli az üzletkötést, és újra meghirdeti." lószart csaló, szerencsétlen kezdő, aki nem ért még annyira az eladáshoz...a kérdező meg egy figyelmetlen balek (nem mellesleg a magyar ebay felület nagyon ócska) - ezek első kiadású, tökéletes állapotban lévő könyvek, én mondjuk ennek ellenére túlzónak találom az árat, de lehet gyűjtőnek megéri

a kérdező meg tanuljon meg olvasni, és használja az angol felületet.

2011. júl. 29. 22:19
 13/14 anonim ***** válasza:

"A válasz írója 76%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 22:19"

És első eladásainak egyike egy ilyen értékű könyv. Ha-ha. Láttam én már eBay-en konkrét átb*szást, ismerősömmel esett meg.

[link]

"A módszerük online aukciókon alapult: az Ebayen és a Craigslisten hoztak létre hamis személyazonosságra épített eladókat, kisebb adásvételekkel felépítették a jó hírnevüket, majd nagyobb értékű tárgyakat (luxusautók, hajók) adtak el a hirdetési vagy aukciós oldalakon keresztül. Ezeket persze sosem szállították le a vevőknek, a pénz megérkezése után eltűntek, és más online személyiségek mögött folytatták a csalásokat."

Ugyan nem volt ekkora érték, csak egy GPS, de ugyanezt a módszert használták.

2011. júl. 29. 23:13
 14/14 anonim ***** válasza:

az, hogy van egy két csaló nem azt jelenti, hogy minden kevés pontos csaló...vettem én már elég értékes dolgot 0 pontostól úgy, hogy a nemzetközi postázásra is én beszéltem rá...egy hét alatt megkaptam a cuccom, de már nem lehettem az első + értékelője, mert 2-en megelőztek...azóta 700 pont felett jár és magáneladó (a vásárlásom februárban volt, most július vége van ;))

nem mellesleg ott a paypal buyer's protection ;)

sőt vettem Canadából surface mail szállítással terméket, kevés pontostól pár ezer értékben ugyan, de tudtam előre, hogy 3 hónap lesz mire ideér a cucc (BP: 45 napon belül ;)) ...megkaptam a cuccot és tökéletes volt

aki bizalmatlan ne vásároljon ilyen helyen és kész...de ne általánosítson a csalók száma elenyésző a normális eladókhoz képest...viszont a felelőtlen, nyelvet nem beszélő licitálók aránya sokkal nagyobb

2011. júl. 29. 23:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!